fbpx

EFT / Tapping

EFT / Tapping wordt ook wel een soort van emotionele acupunctuur genoemd, maar dan zonder de naalden.

WAT IS EFT?

(LEES HIERONDER HOE EEN EFT SESSIE ER BIJ MIJ UITZIET)

 

EFT staat voor Emotional Freedom Tecnique en het wordt ook wel Tapping genoemd, omdat deel van dit proces bestaat uit zachte klopjes geven op bepaalde punten op het lichaam, om de meridianen te stimuleren en zodoende de emotie ¨los te kloppen¨.

Deze techniek is ontwikkeld door Gary Craig en hij omschrijft EFT ook wel als een emotionele vorm van acupunctuur, zonder de naalden.

EFT is makkelijk aan te leren en begrijpelijk en heeft al een enorm grote hoeveelheid mensen geholpen, niet alleen op emotioneel, maar ook op fysiek niveau.

Iedereen weet dat emoties ons kunnen blokkeren en dat dit ook op fysiek niveau te merken valt. Denk maar aan die prop in je keel wanneer je je verdrietig voelt. Die pompende ader en versnelde hartslag wanneer je woedend bent, of die kriebels in je buik wanneer je verliefd bent.

Deze techniek zorgt ervoor dat je je vrij maakt van oude emoties zodat deze geen problemen meer voor je veroorzaken.

Wat ik er zo mooi aan vind, is dat je het op jezelf toe kunt passen, waardoor je niet afhankelijk bent van een therapeut die je steeds weer op moet zoeken… en betalen.

Zo werkt het:

 1. Je identificeert een emotie die vast zit in je systeem en zodoende ongemakken veroorzaakt.

 2. Je maakt deze emotie los door er ruimte en aandacht aan te geven, en door bepaalde meridianen in het lichaam te stimuleren.

 3. Hier ga je mee door totdat de intensiteit van de emotie volledig is afgezwakt. De herinnering aan de emotie of aan het aanverwante trauma zal er nog zijn, maar zal niet meer overweldigend zijn.

Ik gebruik deze techniek zelf al sinds minstens 10 jaar, bij mezelf en in mijn werk als therapeute, en steeds met succes. Ik heb de beste en meest volledige cursus gevolgd die Gary Craig zelf aanbiedt.

EFT of Tapping voegt de verschillende lagen van ons zijn, samen. Het werkt namelijk op energetisch, fysiek en emotioneel/ mentaal niveau.

Wanneer onze emoties de energie in ons lichaam blokkeren, dan kan dat uiteindelijk zelfs leiden tot ziekte. Er zijn laboratorium onderzoeken gedaan waarin het bloed van zieke mensen onder een microscoop is bekeken vlak voor, en vlak na een sessie. Bij zieke mensen stroomt het bloed niet vrij, en de cellen pakken samen. Na een korte sessie van 5 minuutjes EFT was er al aanzienlijk verschil te zien in het gedrag van de bloedcellen!

EFT is een bewezen methode voor:

 • Stress en stressgerelateerd klachten

 • Verslavingen zoals roken, suiker, alcohol, drugs, etc.

 • Trauma, ook post traumatic stress disorder

 • Fobieën

 • Overgevoeligheid

 • Chronische pijn bij verschillende kwalen en ziektes

 • Depressie

 • Relatieproblemen

 • etc.

 

EEN EFT SESSIE BIJ MIJ

Wat ik aanbied, is een EFT sessie van 1 uur waarin we bezig gaan met hetgeen waar jij aan wilt werken, en tegelijkertijd leer ik je het proces van EFT aan. Na de sessie krijg je toegang tot een online video waarin ik nog eens duidelijk uitleg hoe het werkt. Op deze manier kun je zelf verder met het proces dat gestart is in de sessie die je met mij gedaan hebt.

Een sessie van EFT bij mij is dus veel meer dan een therapiesessie. Het is tegelijkertijd ook een workshop om deze techniek op jezelf toe te leren passen!

Ik geloof in vrijheid en ik geloof dat elk mens de capaciteit heeft om zichzelf te genezen, ook al kunnen we soms een duwtje in de juiste richting gebruiken.

In principe is er dus maar één sessie EFT nodig, daarna kun je het zelf. Soms komt het voor dat iemand vastloopt of het overzicht kwijtraakt en dan is er natuurlijk altijd de optie om opnieuw een sessie aan te vragen.

Het doel van deze EFT sessie is dat je oplossingen gaat zien voor problemen die je mogelijk al lang met je mee sleept en dat je het proces van heling helemaal in eigen handen hebt.