fbpx

Luisterkind Geboortebegeleding

 

¨Mensen praten tegen mij in de trant van: ´Wanneer de baby er is dan…´

Ik denk dan bij mezelf: Mijn kindje ís er al. Ik voel het in me en overal om me heen, in alles wat ik doe, dag en nacht. Er is voor mij geen persoon op deze wereld dat meer aanwezig is dan het kindje in mijn buik.¨

Anoniem.

Waarom Geboortebegeleiding?

Alle zwangerschappen zijn uniek, net als alle kindjes die geboren gaan worden, uniek zijn. De tijd dat we ons kindje in ons dragen kan een tijd van verbinding en magie zijn, het kan ons bewust maken van het leven en de dood, een ontmoeting tussen onze dierlijke kant en onze spirituele kant en het kan ook twijfels en angsten opwekken.

In alle gevallen is het fijn en belangrijk om al voor de geboorte contact te maken met je kindje.

Om elkaar alvast een beetje te leren kennen.

Om op elkaar af te stemmen.

Om te weten of alles goed gaat of dat het kindje vragen of wensen heeft.

Om die band zo sterk mogelijk te laten zijn, meteen van het begin af aan.

 

Sommige vrouwen zijn in staat zelf dat contact te leggen en andere vrouwen vinden het fijn om hier wat hulp bij te krijgen, zoals:

Vrouwen die het druk hebben, vrouwen die een zodanig zware zwangerschap hebben dat de focus meer op het fysieke ligt dan op het zielscontact, vrouwen die niet zo veel ervaring hebben of aan hun eigen intuïtie twijfelen en natuurlijk vrouwen die het gewoon heerlijk vinden om van buitenaf hun gevoel bevestigd te krijgen en even extra contact te leggen met hun baby.

Daarbij ontvang je bij de Luisterkind geboortebegeleiding de berichten van je kindje in geschreven vorm, wat natuurlijk altijd leuk is om te bewaren voor later als mooie herinnering.

Het geheel verloopt op afstand en de communicatie gaat per e-mail. Je hoeft er dus niet de deur voor uit!

Hoe gaat het in zijn werk?

De Luisterkind geboortebegeleiding bestaat uit 4 sessies op afstand van 30 minuten, verdeeld over 4 weken, dus steeds met (ongeveer) een week tussen elke afstemming. Idealiter starten we de sessies rond 28 weken zwangerschap maar mag ook op een later tijdstip aangevraagd worden.

Voor deze sessies spreken we gezamenlijk een datum en een tijd af. Gedurende dit halve uur mag je alleen of met je partner een rustmoment zoeken om ook zelf contact te maken met jullie kindje. Dit mag op bed, in bad, op de bank of op een comfortabele stoel. Zorg er wel voor dat je niet in slaap valt. Je hoeft je alleen maar te ontspannen, verder niks. Alles wat komt, mag komen.

Tegelijkertijd, op afstand, leg ik ook contact met het kindje en luister naar wat het je/jullie vertellen wil. Dit schrijf ik op, en stuur het na het halve uur naar jullie op.

Ook mogen jullie als ouders aan jullie kindje alle vragen stellen die jullie willen. Deze zal ik dan meenemen in de afstemming en ik zal luisteren of de ziel van de baby hier (al) antwoord op kan geven. Dit is prettig voor het geval dat jullie twijfels hebben of angsten, of dat er dingen zijn waar jullie graag bevestiging of suggesties voor willen ontvangen.

Enkele voorbeelden van vragen zijn:

Voel je je goed?

Wat kunnen we doen om je nog beter te laten voelen?

Heb je zin in het leven?

Waarom heb je ons als ouders uitgekozen?

Heb je er last van dat je komst eigenlijk niet gepland was?

Wat vindt je van de naam die we voor je hebben uitgekozen?

Etc.

Natuurlijk hoeven jullie je niet aan deze voorbeelden vast te houden. Een ieder mag zelf haar of zijn eigen vragen formuleren zoals dat goed voelt en weet ook dat het stellen van vragen niet noodzakelijk is. Er zijn ook ouders die geen vragen willen stellen en dat is ook prima.