fbpx

 

 

Een baby´tje in mama´s buik waarop ik afstemde, vertelde mij 

heel helder over hoe kindjes de eerste stappen zetten 

naar het Aardse leven.

In een zielscontact met een baby´tje in mama´s buik vertelde een klein meisje mij dat het leven bestaat uit contrasten en dat dit precies ook ons gemeenschappelijke doel is van het leven hier op aarde. Dit is natuurlijk weinig nieuws, maar dit kindje ging hier veel dieper op in, zeker over hoe een baby deze overgang ervaart.

Dit kindje vertelde mij dat, om het contrast van het leven te ervaren, er een gevoel van afscheiding moet ontstaan om zich hier op aarde te kunnen manifesteren. Je moet los kunnen komen van het AL om als individu te kunnen bestaan.

Dit loskomen, deze scheiding, gebeurt in het prille leven in twee fases: De ene fase is de meest evidente: De geboorte en daarbij het, letterlijke en figuurlijke, doorknippen van de navelstreng, het fysieke loskomen van de moeder.

De andere scheiding is de verankering in het lichaam. Dit is het moment waarop het baby´tje voelt dat het lichaam afhankelijk is van de aanwezigheid van de ziel, dat het zonder zijn of haar aanwezigheid niet kan voortbestaan en dat het het bewustzijn van de ziel nodig heeft om de behoeftes van het lichaam te vervullen. Voordat deze verankering plaatsvindt, is de ziel nog volledig vrij om te reizen tussen dimenties, naar het hiernamaals en weer terug, etc.

Nu is het per kind verschillend wanneer deze verankering plaatsvindt, en bij het ene kindje kan dit gebeuren vóór de geboorte en bij de ander binnen ongeveer drie weken na de geboorte. Dit verklaart waarom sommige baby´s bij de geboorte al echt ´aanwezig´ zijn en andere kindjes nog in andere werelden lijken te verkeren.

Kindjes die eerst in hun lichaam verankeren en dan geboren worden, kunnen meteen al vlak na de geboorte oogcontact maken. Ook kunnen ze wat meer lichamelijke ongemakken hebben omdat ze meer in contact staan met hun fysieke gewaarwordingen. Ook willen deze kindjes heel aanwezig zijn in het gezin, bij de mensen, en kunnen hier zelfs wat onrustig door worden omdat ze alles mee willen krijgen en daardoor bijvoorbeeld niet goed in slaap kunnen komen.

Deze baby´s hebben het nodig om zich betrokken te voelen bij het familiegebeuren. Ook hebben ze graag al vanaf het begin wat ritueeltjes en voorspelbaarheid in het dagritme. Ze hebben graag hun buikjes vol en het is extra belangrijk voor de borstvoedende mama dat ze een strikt dieet volgt die alles wat gasjes kan veroorzaken, buiten de deur houdt.

Ook hebben deze kindjes wat sneller last van het gevoel van alles losgekoppeld te zijn en daardoor het gevoel te hebben los in de ruimte te zweven of, bijvoorbeeld te dromen dat ze vallen. In dit geval worden ze graag extra gedragen, stevig geknuffeld, in de draagdoek, inbakenen, etc. Het is bij hun belangrijk om geen geparfumeerde zeep, zalfjes of olie te gebruiken (ook niet natuurlijk), liefst ook de ouders niet.

Kindjes die eerst geboren worden en daarna verankeren in hun lichaam, zijn wat minder aanwezig, slapen veel, kunnen wat minder drinken dan andere baby´s en zijn voelbaar nog niet helemaal geland op Aarde.

Deze baby´s hebben wat meer fysieke stimulans nodig, massage, wrijven, activeren… badjes mogen niet te warm zijn maar liever lauw. Na een weekje na de geboorte mag al verdunde etherische olie van mandarijn gebruikt worden, in de verdamper of in de massage-olie, wat activerend, stimulerend en opwekkend werkt. Je zou kunnen experimenteren met het aanbieden van een dag-nacht ritme (hier reageert elk kind anders om en het belangrijkste is altijd dat ze genoeg slaap krijgen).

Dit kindje vond het belangrijk om deze boodschap door te geven, om het begrip over dit thema te vergroten en ook om mama´s en papa´s te helpen om hun kleintje in vol vertrouwen te accepteren en te begeleiden in hun proces.