fbpx

Hoe kan een Luisterkind afstemming helpen bij traumaverwerking?

Beste Miriam,

Wat ben je heerlijk bezig. Ik vind dat je geweldig goed werk doet.

Mijn vraag is: Hoe kan een Luisterkind afstemming helpen bij het verwerken van een trauma?

Groetjes,

Irma.

Hallo Irma,

Hartelijk dank voor je compliment. Zoals je waarschijnlijk al weet mag je, wanneer je een Luisterkind afstemming aanvraagt, alle vragen stellen die je maar wilt. Er is geen garantie dat de vraag ook beantwoord zal worden, want dat bepaalt het hogere bewustzijn zelf maar in het geval van trauma en de gevolgen hiervan, is het erg waarschijnlijk dat het hogere bewustzijn hier maar al te graag mee aan de slag wil. Trauma is namelijk een zwaar gewicht dat we met ons mee zeulen, vaak voor vele jaren.

In de afstemming, wanneer eenmaal duidelijk is dat er gewerkt gaat worden aan het trauma, geeft het hogere bewustzijn ook zelf aan hoe het hiermee aan de slag wil.

Het komt regelmatig voor dat het hogere bewustzijn kiest voor het herbeleven van het trauma, maar dan vanuit de derde persoon, ofterwijl, alszijnde een buitenstaander die toekijkt. Tijdens dit proces kan de persoon vertellen over wat er gebeurt en hoe hij of zij zich voelde op dat moment als deel van het verwerkingsproces, maar ook kunnen we het geheel bekijken vanuit een ander oogpunt, andere interpretaties geven aan de gebeurtenissen en hij of zij kan zelfs, indien gewenst, veranderingen aanbrengen.

Laten we dit stap voor stap bekijken. Het feit dat de persoon van buitenaf naar zijn of haar trauma kan kijken en hierover kan vertellen, werkt in veel gevallen al helend. In de Energie bestaat in principe geen schaamte en de persoon is direct, eerlijk en open zonder angst om door mij of anderen beoordeeld te worden. Dit maakt dat we makkelijk tot de kern van het trauma kunnen komen.

We denken vaak dat een negatieve gebeurtenis van het begin tot het eind traumatisch is, maar de realiteit wijst uit dat het echte trauma meestal geankerd is in een klein aantal specifieke gebeurtenissen die niet veel langer hebben geduurd dan een moment. Aan deze specifieke gebeurtenis wordt een intense emotie gekoppeld die ook door het Hogere bewustzijn, in de Energie via de Luisterkindwerker meestal haarfijn omschreven kan worden. Dit inzicht en het uitkristalliseren van het trauma helpt om het trauma en het genezingsproces overzichtelijk te maken.

Tijdens de afstemming krijgt de persoon ook de mogelijkheid -altijd wanneer hij of zij hier zelf voor kiest- om het trauma vanuit een ander oogpunt of vanuit een ander personage te kunnen bekijken. Dit helpt bij het verkrijgen van een groter begrip voor de situatie en voor de mensen die betrokken waren, zelfs voor eventuele agressoren. Als de persoon hieraan toe is, kan er zelfs gewerkt worden aan vergeving en loslaten want in de Hogere Energie weten we allemaal dat we, door te vergeven en door los te laten, onszelf vrijstellen van de enorme inspanning die nodig is om ons vast te houden aan bepaalde gebeurtenissen en gevoelens.

Door ons vast te houden aan deze zaken, verbruiken we veel van onze kostbare energie om het gebeurde eindeloos te herbeleven. Inmiddels is de wetenschap er achter dat een fantasie dezelfde fysiologische effecten heeft als iets dat echt gebeurt. Door een stressvolle situatie te fantaseren, gaat het hartritme en de bloeddruk omhoog en komen er stresshormonen vrij, net als wanneer we die situatie in het echt zouden beleven. Dit betekent dus dat als we niet vergeven en niet los laten, wij ons lichaam en onze geest vaak zelfs meerdere keren per dag door dezelfde stress halen als het moment waarop het trauma plaats vond. Het is dus in feite een daad van zelfliefde om te werken aan vergeving.

Nu aangekomen bij het laatste punt. Ja, de persoon, of de energie van de persoon kan tijdens de Luisterkind afstemming ook de herinnering veranderen door elementen toe te voegen die hem of haar beter doen voelen, voor, tijdens of na het plaatsvinden van het trauma. De persoon kan zich afvragen: wat had ik op dat moment nodig?

Bijvoorbeeld vertelde een kindje mij eens dat hij getraumatiseerd was door een val op zijn hoofd. Maar eigenlijk was de val op zich niet het echte trauma, maar het moment erna, omdat er even geen volwassene in zijn buurt was, dus dat was een kort moment waarop hij zich alleen en kwetsbaar had gevoeld. Hij wist dit trauma om te zetten door in de energie af te reizen naar dat moment en zichzelf de troost en de knuffel te geven die het kindje die hij was op dat moment zo hard nodig had.

Ik heb het al vaker genoemd maar ik herhaal het graag nog een keer:

In de Energie is alles mogelijk.

Deze laatste techniek is een hele mooie manier om de scherpe randjes van het trauma af te halen om er zodoende beter mee om te kunnen gaan.

Dit waren maar een paar voorbeelden van op welke manier ik ervaren heb hoe personen in de Luisterkind afstemming graag met hun trauma´s omgaan. Mooi is, om daarna reacties van de mensen zelf te lezen over dat het trauma inderdaad niet meer zo aanwezig is, of dat ze er plotseling een andere kijk op hebben of dat er andere, zachtere gevoelens omhoog komen wanneer ze aan het trauma denken. Kinderen slapen ineens weer door, zijn minder bangig of aanhankelijk en zo kan ik nog meer mooie effecten opnoemen van traumaverwerking door middel van een Luisterkind afstemming.

Wel mag gezegd worden dat er in de Luisterkind afstemming altijd een mooie basis gelegd kan worden voor de verwerking, maar dat de persoon zelf, met de hulp van de ouders wanneer het om een kind gaat of met de hulp van een professional op het gebied van trauma verwerking, hier na de afstemming nog verder mee aan de slag mag. Hoe dan? Gelukkig komen er met de Luisterkind afstemming eigenlijk altijd ook tips mee. Deze komen ook uit het Hogere bewustzijn van de persoon, waardoor dezen eigenlijk altijd bruikbaar en makkelijk toepasbaar zijn.

Ik hoop je vraag voldoende te hebben beantwoord.

Warme groet,

Miriam.

Heb je ook een brandende vraag? Voel je dan vrij hem te stellen!

[wpforms id=”112″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *