fbpx

Ik wil de luisterkind opleiding doen voor mijn persoonlijke groei. Raad je me dit aan?

Lieve Miriam,

Bedankt voor al je mooie artikelen, ze hebben ervoor gezorgd dat ik zit te overwegen om zelf ook de Luisterkind opleiding te gaan doen.

Ik zou de cursus echter niet doen om er geld mee te verdienen, maar echt alleen voor mezelf en mijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Ik wilde je graag vragen of je mij dit aan kunt raden en wat de Luisterkind opleiding jou op persoonlijk vlak heeft gebracht.

Groetjes, Inge.

Beste Inge,

Bedankt voor je vraag en wat heerlijk om te weten dat ik mensen mag inspireren met mijn artikelen.

Uiteraard zal ik met veel plezier antwoord geven op je vragen, hoewel ik ook dacht: Mijn eigen verhaal is er maar één van velen. Elke Luisterkindwerker heeft zijn of haar eigen redenen om de Luisterkind opleiding te hebben gedaan en daarom heb ik jouw vraag ook aan mijn collega´s voorgelegd.

Maar nu eerst mijn persoonlijke verhaal over hoe ik tot het punt ben gekomen om Luisterkindwerker te worden en wat het mij heeft gebracht en nog elke dag brengt.

Ik ben altijd al gevoelig geweest. Als kind al zag ik aura´s en sprak ik ´s nachts met engelen en overleden personen. Dit vervaagde wat in mijn tienertijd maar wel begon ik al op jonge leeftijd te mediteren. Zo rond 14 jaar leende ik een boek over meditatie in de bibliotheek en samen met mijn broer experimenteerden we.

Ik heb wel altijd goed kunnen leven met mijn gevoeligheid. Het was er wel, maar speelde geen hoofdrol in mijn leven. Misschien zoals een persoon die beter hoort of scherper ziet dan anderen; je kunt ervoor kiezen hier je werk van te maken of je kunt ervoor kiezen andere dingen te doen met je talenten op de achtergrond.

Mijn zwangerschap van mijn dochter Kiba heeft me weer helemaal in contact gebracht met het soort gevoeligheid dat ik als kind had. Wat heel fijn was, was dat ik tijdens mijn zwangerschap samen met mijn vriend in een zelfgemaakt hutje midden in het bos woonde waar ik helemaal met de ritmes van de natuur en het heelal kon leven. Ik geloof zeker dat dit gezorgd heeft voor een prachtige geboorte van een kindje met een hele pure energie.

Een jaar nadat Kiba geboren was, besloten we weer terug te stappen in de maatschappij omdat we de droom hebben andere mensen te helpen. Voor mij heeft dit zich uitgekristalliseerd tot het willen helpen van zwangere vrouwen om, net als ik, een serene zwangerschap te hebben in nauw contact met hun kindje en een ontspannen bevalling.

Door mijn her-ontwaakte gevoeligheid, ging ik op zoek naar informatie en online cursussen over dit thema. Ik wilde leren mijn gevoeligheid meer te controleren en het te kunnen toepassen als een waardevolle tool in mijn werk.

Ik begon Teal Swan te volgen op Youtube, die vrouw inspireert mij enorm! En ook kocht ik een schriftelijke cursus ¨Psychic Development¨van Sandy Anastasi wat me erg op weg heeft geholpen. Ik mediteerde en visualiseerde meer dan ooit. Tegelijkertijd deed ik de opleiding voor Shakti Dance lerares – dit is een combinatie tussen dans en Yoga – wat me goed in mijn energie en ook in mijn lichaam bracht.

Ook werkte ik, zij aan zij met mijn partner, aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Inspiratiebronnen als dr. Joe Dispenza, dr. Wayne Dyer, Louise Hay en Tony Robbins spelen sinds dien een belangrijke rol in ons leven.

Op een dag vertelde mijn schoonzus over twee Luisterkind afstemming die ze voor haar beide kinderen had laten doen. Ik mocht het lezen en de herkenning was groot. Wat bijzonder, dit Luisterkind. Wat is dit?

Ik ging onderzoeken op Internet en kwam tot de ontdekking dat IEDEREEN dit kan leren! De puzzelstukjes vielen op hun plaats. Ik moest en zou de opleiding doen, ookal woon ik in Spanje en moest ik er dus vijf keer voor naar Nederland met mijn anderhalf jaar jonge kleindje op de arm.

 

De reden dat ik de Luisterkind opleiding ging doen was dus in eerste instantie een impuls van binnenuit. Puur intuïtief. Gelukkig werkt het brein iets langzamer maar het duurde niet lang voordat deze zich zorgen ging maken om de investering van tijd, geld en energie en dat je dit, – aldus mijn brein – niet ¨zomaar¨ even doet maar er een goede reden voor moet hebben.

Maar hoe meer ik reflecteerde, hoe meer ik me realiseerde dat dit mijn pad was en, ook al wist ik nog niet goed hoe, – ik werkte als masseuse op dat moment – dat ik van Luisterkind mijn werk zou maken.

De eerste dag van de opleiding was voor mij een grote verrassing. Ik verwachtte dat we als startpunt eerst bezig zouden gaan met meditatie en met het onder controle krijgen van onze eigen energie of iets dergelijks, maar niks van dat alles. En dit is precies de schoonheid van Luisterkind: We werden meteen in het diepe gegooid. Gewoon hup, niet zeuren, gewoon doen, ga maar afstemmen.

Dit klinkt misschien reuze eng en dat was het ook, maar het is geloof ik de enige manier om mensen te leren waar Luisterkind voor staat:

Iedereen kan afstemmen. Iedereen is geboren met die gevoeligheid.

Luisterkind laat ons zien dat, in plaats van dingen aan te leren, we dingen af mogen leren. Om precies te zijn: We mogen afleren aan onszelf en onze intuïtie te twijfelen.

 

Daar is moed voor nodig. Veel moed. Totdat je het niet probeert, heb je geen idee hoe het hoofd, het ego tekeer gaat wanneer je je eerste Luisterkind afstemmingen gaat schrijven. ¨Je kunt dit niet!¨ ¨Wat maak je jezelf wijs!¨ ¨Wat denk je wel niet te kunnen zegen over een ander zijn leven en problemen!¨ Enzovoort.

De enige manier om dat stemmetje rustig(er) te krijgen is door te doen. Gewoon doen en ook opsturen. De bevestigingen van de mensen die een oefen Luisterkind afstemming hebben mogen ontvangen zijn enorm belangrijk om jezelf te leren geloven.

Wat Luisterkind voor mij heeft betekend is dat het me over de streep geduwd heeft. Te stoppen met twijfelen en gewoon te doen. Gewoon op die verzend knop drukken.

Luisterkind heeft me geleerd volledig op mijn gevoel te vertrouwen met alle gevolgen van dien. Mijn hart en mijn hoofd werken nu samen, in plaats van tegen elkaar, en de effecten hiervan zijn onmeetbaar.

Ik zie dit ook in mijn relatie met mijn dochter. Onze verbinding is zo sterk en ik voel haar zo goed aan dat ik geen second opinion nodig heb. Ik twijfel niet meer en maak me geen zorgen om haar. Wanneer we hulp nodig hebben, dan weet ik precies wat soort hulp adequaat is. Dit geeft een goede dosis ruimte in mijn hoofd en in mijn hart die ik goed kan gebruiken voor andere, belangrijkere dingen zoals liefde, vertrouwen en dankbaarheid.

Hier laat ik het even bij en geef het woord aan mijn collega´s:

Christine Dekker – de Waard

¨Ik heb er naast mijn werk in onze boekwinkel, mijn werk van gemaakt. Het is zo fijn om het in jouw tijd te doen, wanneer jij tijd hebt. En dat werkt voor mij heel goed. Ik werk op vele manieren aan mijn ontwikkeling, met Luisterkind en access consiousness èn wat ik tegenkom. Daardoor heeft het mij veel gebracht, vanaf 1 januari zelfs druk en de energie is snel en geeft mij het aantal klanten dat ik wil. Ik ga het nu in de energie verhogen. Werkt super! Doordat ik aan mezelf werk merk ik dat veel mensen die hetzelfde als ik hebben meegemaakt bij mij luisterkind afstemmingen aanvragen. Met hetzelfde bezig zijn. Mooi om te mogen doen. Ik merk dat mijn ontwikkeling mijn gezin helpt en zich zo ook ontwikkelen onbewust en dat is fijn.

Luisterkind helpt mij om aan mijn ontwikkeling te werken door afstemmingen op mezelf, door anderen of door zelf af te stemmen. Daardoor weer andere keuzes te maken en sterker, krachtiger te worden

Evelien Sieben – Rothuis

¨In eerste instantie heb ik de opleiding tot Luisterkindwerker gevolgd om mijn eigen kinderen te helpen. Het heeft me zoveel meer gebracht ♡. Het heeft mij geholpen in mijn eigen proces. Nog meer verbinding met mijn intuïtie, mijn gevoel, mijn hart. Mijn kinderen kan ik beter ondersteunen in hun gevoeligheid. En hoe mooi is het om naar andere te mogen Luisteren en hen te helpen .Ik ben nog steeds bij elke afstemming dankbaar en ik leer elke keer van een afstemming. Zo ontzettend mooi om te mogen doen. 
Nadat ik de opleiding tot Luisterkindwerker heb gevolgd ben ik nu bezig met een opleiding tot MEE (multi energetisch essentie) therapeut. Luisterkind heeft vele deuren voor mij geopend ♡ en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Nyncke Lingsma

¨Ik heb de opleiding gedaan omdat ik geroepen werd. En het is vooral een persoonlijke ontwikkeling gebleken en een uitleg voor mijn gevoeligheid. In de praktijk gebruik ik mijn gevoeligheid wat bewuster. En ook de wetenschap dat ik iemand kan vragen even te wachten en niet bij me binnen te denderen. Ik ben stabieler geworden. Heb meer vertrouwen in mezelf. Maar ik gebruik het ondersteunend in mijn werk. Complete afstemmingen maak ik alleen voor mezelf.

Ik zag bij Rianne Leijten (collega- Luisterkind werker en docente voor de opleiding tot Luisterkindwerker en verschillende vervolgmodules) steeds berichtjes voorbij komen, ik was geïnteresseerd wat het nou was, maar vond het niks voor mij. Toch zag ik steeds voorbijkomen, dat er nog een stoel over was. Toen er eentje op mijn verjaardag openstond, wist ik opeens dat ik erbij moest zijn. Ik werk in de verstandelijk gehandicaptenzorg, en ik ben steeds meer gaan werken vanuit contact maken vanuit een heel diepe onnoembare stille plek. Daardoor ontstaan er zeker met cliënten die niet kunnen praten en bang of boos zijn, steeds dingen, waardoor ze rustig worden. Soms maak ik dat contact en zeg, ik hoor je, na het eten kom ik bij jou. Of ik zit gewoon er naast en houd dat lijntje daar. Vaak gebeurt dan dat client al rustiger wordt.¨

Sylvia Giesen

¨Ik ben luisterkind gaan doen om contact te kunnen maken met mijn meervoudig gehandicapte zoon. Dat was/is een mooie wonderlijke ervaring. Ik zet het soms in als ‘werk’ maar merk ook dat je makkelijker aanvoelt welke richting gesprekken op kunnen gaan. Wat er leeft bij de ander.¨

Conclusie: JA, ik kan het zeker aanraden om de Luisterkind opleiding te doen, als je hierin geïnteresseerd bent, ook als het ´alleen maar´ is voor je eigen persoonlijke ontwikkeling of om toe te passen in je persoonlijke leven.

Dankzij de waardevolle reacties van mijn collega´s hierboven is gebleken, dat mensen die de Luisterkind opleiding doen of gedaan hebben vaak door een persoonlijk transformatie proces heen gaan waarbij toegang tot een andere dimensie wordt geopend. Deze nieuwe bevindingen worden automatisch doorgevoerd in het persoonlijke leven en uitgestraald naar de omgeving.

Hartelijk DANK aan Christine Dekker – de Waard, Evelien Sieben – Rothuis, Nyncke Lingsma en Sylvia Giesen
voor hun medewerking en mooie inzichten

Heb je ook een brandende vraag? Voel je dan vrij hem te stellen!

[wpforms id=”112″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *