fbpx

Kan Luisterkind mij helpen bij mijn voornemens voor het nieuwe jaar?

Dag Miriam,

Elk jaar maak ik een mooi lijstje voornemens voor het nieuwe jaar. Een lijstje met doelen die ik echt graag behalen wil. Hier begin ik in Januari dan ook elk jaar heel enthousiast aan, maar in Februari zwakt dat af en in veel gevallen denk ik bijna niet meer aan deze ´stellige´ voornemens totdat het alweer bijna nieuwjaar is en ik weer voor de keuze sta om een nieuw lijstje voornemens te schrijven die ik vervolgens ook niet waar maak.

Ik zat te denken, misschien kan een Luisterkind afstemming me hierbij helpen maar kan je me uitleggen of dit zo is en zo ja, op welke manier dit dan gaat?

Groet,

Karel.

Beste Karel,

Bedankt voor je vraag waarin zo veel mensen, waaronder ikzelf, ons in terug kunnen vinden. Het stellen van doelen helpt ons om onszelf te visualiseren op het punt waar we zijn willen, het stelt ons in staat om alvast een beetje te proeven van hoe het voelt wanneer we eenmaal bovenop die berg staan, onze arme in de lucht spreiden en kunnen roepen: I did it!!!

Maar aan de andere kant wakkeren deze visualisaties onze angsten aan. De redenen waarom je dit doel nog (steeds) niet bereikt hebt. Wat maakt dat je dit doel nog niet hebt kunnen verwezenlijken?

Bij het werken aan doelen in de Luisterkind afstemming worden wat dit thema betreft eigenlijk altijd twee grote vragen beantwoord:

  1. Wil je eigenlijk werkelijk dat dit doel verwezenlijkt word?

  2. Waar ben je bang voor? Of: Wat houdt je tegen om dit doel te verwezenlijken?

Tijdens de afstemming mag dus allereerst gekeken worden naar of je, ook op een diepere laag, echt wilt dat deze wens werkelijkheid wordt. De reden waarom niet, kan van alles zijn. Tijd om heel eerlijk naar jezelf te worden:

Soms blijkt het niet werkelijk jouw doel te zijn maar iets waarvan je voelt dat anderen van je verwachten of iets waarvan je denkt of hoopt heel veel waardering te krijgen van anderen, misschien van je ouders, je directe omgeving of de maatschappij. In die zin is je werkelijke wens bijvoorbeeld niet om dat doctoraat te behalen maar in werkelijk wens je door je omgeving gewaardeerd (lees: geliefd) te voelen.

Soms is je wens wel werkelijk jouw wens maar is er een andere wens die sterker is of op korte termijn bevredigender. Dit is vaak het geval met de fysieke voornemens zoals afvallen of stoppen met roken.

Wat wil je werkelijk en wat is het verlangen dat ter grondslag ligt aan jouw voornemen?

Dan zijn er de onderbewuste angsten. Dingen die, wanneer je iets vanuit rationeel oogpunt bekijkt, in de meeste gevallen absoluut onlogisch of zelfs belachelijk klinken. Maar een angst is een angst. Een emotie is een emotie en het heeft geen zin om het weg te wuiven. Wanneer een emotie dwars zit, heeft het aandacht nodig. Deze aandacht kunnen we het in de Luisterkind afstemming geven en zodoende ¨trauma´s¨ (dit hoeft echt geen extreem dramatische gebeurtenis te zijn) oplossen. Lees hierover ook mijn blogpost ´Hoe kan een Luisterkind afstemming helpen bij traumaverwerking?´

Ook komt het thema ¨zelfliefde¨ vaak terug bij dit soort afstemmingen. Tot in hoeverre vindt je werkelijk dat je het waard bent om je doel te bereiken? Wat voor informatie schuilt er in je onderbewuste die ervan overtuigd is dat je bijvoorbeeld altijd pech hebt, toch altijd wel arm zal blijven, anderen beter zijn dan jij, jij maar een gemiddeld of ondergemiddeld persoon bent, etc? Luisterkind werkt als een spiegel en laat je zien wat jezelf onbewust op dagelijks niveau wijs maakt. Wees voorbereid op keiharde eerlijkheid. Wees bereid om dit te horen, dit tot je te nemen en ermee aan de slag te gaan.

Mijn antwoord is dus JA, we kunnen wel degelijk aan de slag met je voornemens voor het nieuwe jaar of welk persoonlijk doel dan ook aan de hand van een Luisterkind afstemming.

Door de afstemming zal je meer inzicht krijgen, begrijpen wat de dieperliggende redenen zijn waarom je je voornemens niet doorzet en het is ook goed mogelijk dat er, indien nodig, energetische blokkades en trauma´s opgeschoond worden zodat de weg voor je vrijgemaakt kan worden.

De stappen omschreven in dit artikel zijn gebaseerd op mijn ervaring van hoe dit soort thema´s meestal verwerkt worden, maar met Luisterkind mogen we nooit vergeten dat elke persoon en dus elke Luisterkind afstemming uniek is en dat ik niet bepaal wat er gebeuren gaat maar het hogere bewustzijn van de persoon zelf.

Als je echt graag je doelen wilt bereiken en je wilt breken met het patroon je voornemens niet door te zetten, raad ik je zeker aan een Luisterkind afstemming aan te vragen, bij mij of bij iemand anders waar je mee resoneert.

Heb je ook een brandende vraag? Voel je dan vrij hem te stellen!

[wpforms id=”112″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *