fbpx

Luisterkind Geboortebegeleiding

Hoi Miriam,

ik zag dat er met luisterkind ook geboortebegeleiding gedaan kan worden. Mochten we ooit het geluk hebben dat ik weer zwanger raak, zou dit dan iets zijn? En doe jij dat ook?

Groetjes,

Melanie.

Beste Melanie,

Wat geweldig dat je dit vraagt, net nu ik de module Geboortebegeleiding van Luisterkind gedaan heb. Of terwijl: Natuurijk zou je bij mij geboortebegeleiding aan kunnen vragen 😉

In deze text zal ik antwoord geven op wat de Geboortebegeleiding inhoudt, waarom dit volgens mij zo belangrijk en mooi is om te laten doen, en een ervaring die ik zelf heb gehad bij het afstemmen op een ongeboren kindje.

 

Waarom Geboortebegeleiding?

Voor mij is het proces van zwangerschap en geboorte één van de meest krachtige inwijdingsriten voor de (toekomstige) moeder en staat voor mij symbool voor de oerkracht van de vrouw en van het leven op zich.

Ik heb zelf ervaren en heb een sterk geloof dat een vrouw, op natuurlijk wijze, tijdens haar zwangerschap door een intens transformatieproces heen gaat waarin ze zich energetisch reinigt en bevrijdt van onnodige lasten.

Ook brengt de zwangerschap, het dragen van zo´n puur wezentje vol potentieel, een spiritueel aspect met zich mee waardoor de vrouw in staat is om op een diep niveau contact te maken met zichzelf, het leven en haar ongeboren kindje.

Jammer… Zo jammer dat veel vrouwen in de hedendaagse maatschappij zichzelf de tijd niet gunnen, of het gevoel hebben deze tijd niet te krijgen om helemaal op te gaan in deze bijzondere fase die zo ontzettend helend kan werken en die in vele opzichten bepalend is voor het leven van haar kindje.

Dit prachtige schilderij is gemaakt door Amanda Greavette.

En jammer ook, dat er steeds minder zwangere vrouwen zijn die een sterk intuïtieve vrouw om zich heen hebben die hun kan begeleiden in dit proces, hun gevoel kan bevestigen, die hun zwangerschapsbubbel kan helpen versterken of simpelweg in de energie deze vrouw met haar baby bij kan staan, liefde en kracht kan sturen.

Het is – in mijn mening – zo ontzettend hard nodig dat de focus bij zwangerschap en geboorte van het fysieke en medische aspect afgehaald wordt en dat dit gedeelte van het Leven in ere hersteld wordt alszijnde een uiterst spirituele gebeurtenis waarbij de vrouw gerespecteerd mag worden voor haar moed, haar kracht, haar zachtheid, haar kwetsbaarheid, haar spiritualiteit…

Eén van de – gelukkig vele – manieren om dit te bereiken is de geboortebegeleiding van Luisterkind.

Als vrouwen, en als mensen in het algemeen, worden we als kind al afgeleerd om op onze intuïtie te vertrouwen. Niet het gevoel, maar feiten, versterkt met een logische onderbouwing, worden door leraren en ouders van ons verwacht.

Doordat we gedurende ons leven nooit bevestigd worden in ons gevoel, sterker nog, dat deze ontkend of weggewuifd wordt als zijnde onbelangrijk, zijn de meeste mensen volledig uit contact met hun eigen gevoelige kant. Tijdens de zwangerschap gebeurt het vaak dat een vrouw nog intuïtiever wordt en gewoon weet of het goed gaat of niet met haar kindje, wanneer het komt, of het een jongetje of meisje is, etc. Maar nu is het voor de vrouw moeilijk om op haar intuïtie te vertrouwen, omdat haar juist aangeleerd is dit niet te doen.

 

Bij Luisterkind krijg ik als reactie vaak te horen dat de afstemming eigenlijk een bevestiging is wat de persoon al voelde, maar hier geen woorden aan kon of durfde te geven.

Hoe fijn is het, om als zwangere vrouw, die haar kindje wel voelt maar hier niet volledig op durft te vertrouwen, een bevestiging van een andere intuïtieve vrouw te ontvangen?

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Geboortebegeleiding is best anders dan een gebruikelijke Luisterkind afstemming. Normaal gesproken vraag je een Luisterkind afstemming aan die ik dan binnen twee weken na betaling realiseer en per email naar je opstuur. Je hoeft bij de gebruikelijke gang van zaken niet te weten wanneer ik de afstemming precies doe en kunt rustig verder met je dagelijks leven.

Bij Geboortebegeleiding spreken we wél een datum en een tijd af. Juist zodat de vrouw ook haar eigen intuïtie in kan zetten en zodat ze ook een moment uit kan trekken om het kindje te voelen en kan laten weten dat ze contact met hem of haar wil.

Kindjes in mama´s buik bevinden zich op zielsniveau nog tussen werelden in en dat is ook goed. Ze zijn in de regel slechts korte tijd bewust aanwezig in de buik van hun mama, vervolgens kruipen ze weer naar binnen en verbinden zich weer met waar ze vandaan komen. Daar houden we in de Luisterkind afstemmingen rekening mee.

Dus in plaats van één lang, diep gesprek via de energie, doen we vier korte afstemmingen, verdeeld over vier weken.

Ook in de Luisterkind Geboortebegeleiding afstemmingen mogen de ouders alle vragen stellen die ze willen. Vervolgens deelt het kindje alles wat het graag wil delen. Hierdoor ontstaat een gevoel van verbinding en gezamelijke voorbereiding.

Veel te vaak hoor ik aanstaande ouders nog praten in de trant van: ´wanneer het kindje er is´ en ´ik kan niet wachten om mijn kindje te leren kennen´. Mijn reactie is dan altijd: Je kindje is er al, hij zit alleen nog in je buik. En je kunt je kindje al leren kennen, ook al zit ze nog in je buik.

Luisterkind Geboortebegeleiding wordt idealiter rond de 28e week begonnen, maar kan ook later in de zwangerschap gedaan worden.

 

Ervaring

Aangezien ik mijn certificaat nog maar pas gehaald heb, kan ik nog geen echte ervaringen delen rondom Luisterkind geboortebegeleiding zoals deze gedaan wordt, met 4 losse, korte afstemmingen. Wel heb ik al eens op een ongeboren kindje mogen afstemmen en deze ervaring zou ik hier graag met je willen delen. (Uiteraard heb ik hier toestemming voor van de moeder.)

Eefje wilde graag dat ik naar haar buikbaby zou luisteren omdat hij wel erg mysterieus was die dagen. Dit was rond haar uitreken datum.

Fragment uit de afstemming:

Je kindje doet wat wijs is en wat hij ook van jou vraagt te doen: Rusten. Energie opsparen voor jullie grote moment. Het is tijd om je helemaal over te geven. Alles los te laten. Te vertrouwen dat de papa en de liefdevolle mensen om jullie heen bereid zijn om alles voor je op te pakken en je overal bij te helpen. Eefje, je mag nu helemaal naar binnen keren. Adem maar diep en voel hoe het zuurstof dat je inademt ook naar je baby gaat. Geniet nog even van deze intense verbintenis. Word maar helemaal stil want in de stilte vinden jullie elkaar.

Tijdens deze zwangerschap heb je geleerd dat je kracht ligt in het toelaten van je kwetsbaarheid. Dit mag je nu volledig uit gaan leven. 

Je buikbaby verzoekt je om je in stilte en rust met hem te verbinden. Je er heel bewust van te zijn dat jullie samen één zijn. Een team. En dat je deze houding ook mee zal nemen de bevalling in. Zorg dat het rustig is om je heen, zo veel mogelijk ontkoppeld van de buitenwereld. En blijf dicht bij hem. Blijf luisteren. Blijf verbonden.

Eefje´s eerste reactie was:

Dankjewel voor het zo voelbaar vol liefde luisteren naar onze lieverd! En wat een mooie boodschap geeft hij. De rust in. De stilte in. Ik voel ook dat daar zo de connectie in zit. Ik was al aan het vertragen maar ga nu helemaal!

Een diepe dankjewel naar jou!

Twee dagen later kreeg ik het volgende berichtje van haar:

Ik wil vol liefde met je delen dat onze lieverd waar jij pas in mijn buik nog naar luisterde…vol liefde en zachtheid geboren is op aarde. (…) Ooh wat vond ik het een dubbel cadeau om vanuit de buik via jou zo’n prachtige ‘laatste’ boodschap te mogen ontvangen… ik ga de afstemming uitprinten en hem bewaren!

Dus vanuit hier een extra dikke dankjewel!

Twee maanden later kijkt ze alsvolgt terug op de afstemming:

Wat een cadeau om vol liefde de boodschap van onze prachtige buikbaby te mogen ontvangen, een paar dagen voor de geboorte. Het gaf mij bevestiging en rust om onze geboortereis te kunnen starten.

Ik hoop, aan de hand van dit voorbeeld, een beeld te hebben kunnen geven  van wat mogelijk is met Luisterkind Geboortebegeleiding. Het belangrijkste is dat zowel mama/ouders als het kindje zich in Liefde verbonden voelen met elkaar en voelen dat ze samen in het bootje gestapt zijn dat Leven heet.

 

 

Heb je ook een brandende vraag? Voel je dan vrij hem te stellen!

[wpforms id=”112″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *