fbpx

Luisterkind, Kan ik dat ook?

Lieve Miriam,

Wat interessant, dat Luisterkind. Ik heb zelf bij mijn eigen kinderen vaak het gevoel dat ik dingen al ´weet´ voordat ze het me vertellen, ook al toen ze nog klein waren. Is dat ook Luisterkind? Betekent dat, dat ik het ook kan?

Irene.

Beste Irene,

Bedankt voor je vraag. Even heel kort door de bocht: Mijn antwoord is JA, jij kunt ook op andere personen afstemmen. Iedereen kan op een ander afstemmen en persoonlijk geloof ik zelfs dat dit een verloren natuurlijke staat van het Menselijk Ras is. Dieren en planten hebben dit bijvoorbeeld niet verloren. Lees hiervoor het artikel van vorige week: Kan Luisterkind ook met dieren?

Gedurende dit artikel zal ik een aantal oefeningen aanbieden die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van je waarneming. Maar eerst even beginnen bij het begin:

Toen ik voor het eerst te weten kwam over Luisterkind, dacht ik dat dit alleen weggelegd was voor mensen die met een speciale gave geboren zijn. Maar toen ik het op ging zoeken, zag ik dat Luisterkind een methode is, dus logischerwijs zou je dat gewoon moeten kunnen leren. Toen ik er achter kwam dat er een opleiding voor is, wist ik het meteen: Ik zou Luisterkind werker worden.

Ja, er zijn er mensen die van nature meer aanleg hebben voor dit soort dingen, net zoals er mensen zijn die wiskunde makkelijker afgaat of juist meer een talenknobbel hebben. De één moet er meer moeite voor doen dan de ander maar een ieder die wil, kan het gewoon leren! Het is inderdaad een gave. Maar wel een gave waarmee iedereen geboren wordt.

Ik ben ook mijn hele leven gevoelig geweest en wist vaak dingen zonder het te ´kunnen´ weten. Als kind heb ik dit weggedrukt want ik was bang raar gevonden te worden. Later ben ik er mondjesmaat meer contact mee gaan maken, maar realiseerde me niet, dat dit ook gewoon een vaardigheid is die je kunt ontwikkelen. Totdat ik met Luisterkind in contact kwam.

Nu kun je ¨gevoeligheid¨, of het kunnen maken van een verbinding met het hogere bewustzijn van een ander nog geen Luisterkind noemen. Luisterkind is een methode, vooral in de manier van het onderhouden van het contact met de ander via de energie en in de manier van het opschrijven. Dit moet je leren, daar is de opleiding voor.

Eén van de grootste uitdagingen is om, tijdens het afstemmen, wat betekent het contact maken met de energie van een ander, neutraal te blijven en niet te gaan invullen wat je denkt dat de ander wil vertellen. Dit doen we in gesprekken ook vaak. Iemand is nog niet half uitgepraat of we denken de oplossing al te hebben, hoewel die persoon misschien helemaal jouw oplossing niet wilde maar gewoon zijn of haar gevoelens wilde uiten.

Dus als eerste oefening raad ik aan om te proberen in alledaagse gesprekken ECHT te luisteren. Wanneer iemand je iets verteld, wees er dan met je volle aandacht bij en laat je gedachten niet afdrijven naar de laatste keer dat jij iets soortgelijks hebt meegemaakt, of dat artikel die je over dit thema gelezen hebt of wat dan ook. En onderbreek niet totdat de persoon werkelijk helemaal uitgesproken is.

Experimenteer vervolgens met het stellen van open vragen. Probeer de ander op geen enkele manier een kant op te duwen. Dus bijvoorbeeld in plaats van: Heb je al geprobeerd om dit of dat te doen? Vraag je eerst: Wil je iets veranderen aan de situatie? Wat wil je veranderen? En hoe denk je dat je deze verandering het beste kunt bewerkstelligen? Kan ik iets voor je betekenen?

Voelt heel anders, toch? Vooral de eerste vraag: WIL je wel veranderen? Is een goede. Het feit dat iemand zich negatief uit over iets, wil nog niet meteen zeggen dat hij of zij er ook daadwerkelijk iets mee wil doen.

Dit doen we in Luisterkind ook. Luisteren is de sleutel. Onbevooroordeeld luisteren. Alles wat je waarneemt accepteren als zijnde de waarheid van de persoon waarmee het contact plaatsvindt. Wanneer je ECHT gaat luisteren, zal je merken dat je de persoon veel beter kunt helpen en ook beter leert kennen.

Mijn tweede tip is: Mediteer. Ja, iedereen zegt het en misschien wordt je moe van deze boodschap, maar juist voor het ontwikkelen en beheersen van je gevoeligheid is meditatie de beste stap in de goede richting. Tijdens het mediteren breng je je focus namelijk van buiten, van alledag en de dingen die zich om je heen afspelen, naar binnen. Binnenin ons vinden we die essentie, dat stukje energie dat alle wezens gemeen hebben. Als we contact kunnen maken met dat deel van ons, dan kunnen we ook echt contact maken met anderen en met alles om ons heen én binnenin ons, fysiek en niet-fysiek.

Vervolgens kun je eens meer aandacht gaan besteden aan de ¨toevalligheden¨ van het leven. Ik raad je zeker aan om deze gedurende een periode allemaal op te schrijven. Ik heb dit zelf ook gedaan gedurende drie maanden en ik stond versteld van de hoeveelheid bijzondere gevallen die ik op heb kunnen schrijven.

Het zijn simpele dingen die we allemaal wel eens hebben maar waar we dan misschien even om lachen en er vervolgens geen aandacht aan besteden. Hoe vaak gebeurt het niet dat je aan iemand moet denken en dat op dat moment de telefoon gaat: Jawel, precies die persoon. Of dat je hem of haar op een volledig onverwachte plek tegen komt, of dat diegene de volgende dag vertelt dat hij of zij over je gedroomd heeft? Of dat je het aanvoelt wanneer er iets heftigs gebeurd is met een vriend of familielid.

Aan dit soort dingen mag je absoluut aandacht besteden want ze bevestigen iets dat je van binnen al weet maar waar we aan hebben leren twijfelen: We staan allemaal met elkaar in verbinding en via deze verbinding kunnen we informatie met elkaar uitwisselen.

Probeer eens met een goede vriend of vriendin het volgende uit:

Spreek een bepaalde dag en tijdstip af. Spreek af wie er eerst zendt en wie er eerst ontvangt. Begin tien minuutjes van tevoren met een korte meditatie. Adem diep en kom even helemaal tot jezelf. Dan mag de zender een vorm met een bepaalde kleur in gedachten nemen. Hij of zij mag deze vorm even heel duidelijk voor zich zien en hem vervolgens loslaten door het naar de ontvanger te ¨zenden¨. Gebruik voor dit zenden je fantasie, alle manieren zijn mogelijk en goed. De ontvanger schrijft op wat hij of zij waarneemt. Kom weer even een paar minuutjes terug bij jezelf en dan mag degene die eerst ontving, een vorm en kleur naar keuze zenden en mag de ander op de zelfde manier ontvangen.

Voor deze oefening maakt het niet uit of je dicht bij elkaar bent of ver bij elkaar vandaan. Ik heb het meerdere malen met verschillende personen gedaan. Wanneer je ziet dat je het vaker juist hebt, kun je variëren met de objecten en het zo simpel of gecompliceerd maken als je zelf wil. Onthoudt dat het proces van zenden en ontvangen teamwerk is. Niet alleen het juist ontvangen is een schouderklopje waard maar ook het correct zenden.

Als laatste oefening kan je proberen echt op een persoon af te stemmen zoals we doen in Luisterkind. Waarom niet? Zeker in het begin is het leuk om uit te wisselen; jij stemt op de ander af en de ander op jou. Als je een voorbeeldje wilt zien, lees dan mijn artikel: Mag ik een Luisterkind afstemming van iemand anders lezen?

Allereerst is het heel belangrijk nadrukkelijk toestemming te hebben van de ander. Dat is wel zo netjes, je gaat natuurlijk niet ongevraagd in een ander zijn zaken zitten neuzen. Daarbij maakt dit het veel gemakkelijker om af te stemmen.

Adem diep. Stel je open. Hier is een ieder vrij om de technieken toe te passen die hij of zij wilt. De één mediteert, de ander visualiseert en weer een ander begint gewoon te schrijven. Hier is in Luisterkind geen protocol voor. Belangrijk is, dat je je rustig voelt met een neutrale mindset.

En dan schrijf je. Alles wat er binnen komt. Alles wat er in je op komt. Beelden, geuren, kleuren, vormen, gevoelens, smaken, alles.

En dan schrijf je.

De allergrootste les in Luisterkind is te geloven in je eigen kunnen. De opleiding stelt je in staat en stimuleert om uitgebreid te oefenen en al die onzekerheid en twijfel overboord te gooien. Het belangrijkste is dat je weer leert vertrouwen op je gevoel. Je zult zien hoe spannend het is, nadat je deze oefening hebt gedaan, om het papier waarop je je waarnemingen hebt geschreven aan de ander te geven. Ik dacht dat ik een paniek aanval kreeg, de eerste keer dat ik op ¨send¨ drukte, na het schrijven van mijn eerste oefen afstemming.

Vertrouw op je gevoel. Vertrouw dat wat je waarneemt, waarheid is. Vertrouw erop dat de ander dit in veel gevallen kan beamen. Het is niet makkelijk, maar mogelijk voor iedereen en een zure appel waar elke beginneling even doorheen moet bijten. Wat er voorbij die zure appel ligt, is een hele nieuwe wereld, de wereld van de energie waar alles mogelijk is.

In de Luisterkind opleiding leren we deze waarnemingen heel precies op te schrijven, verder te vragen, te exploreren, dingen al in de energie te keren, andere entiteiten rondom een persoon te herkennen en hiermee om te gaan en nog zo veel meer.

Maar het begin en de basis ligt altijd bij dat vertrouwen in jezelf. Dat is een proces en dat kan niemand je aanleren behalve jij zelf. Als je denkt dat de Luisterkind opleiding misschien iets voor jou is, klik dan hier.

Als je besluit één of meer van bovenstaande oefeningen uit te proberen, zou ik het heel leuk vinden als je hier hieronder wat over wilt vertellen. Wat voelde je? Wat heb je waargenomen? Ben je tevreden over de resultaten? Ik hoor heel graag van je.

Heb je ook een brandende vraag? Voel je dan vrij hem te stellen!

[wpforms id=”112″]