fbpx

Luisterkind voor baby´s

Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer

Een Luisterkind afstemming kan gedaan worden op iedereen en elke afstemming is verschillend. Uit een Luisterkind afstemming komt naar voren wat op dat moment essentieel is voor die persoon en belangrijk om mee te delen aan de aanvrager(s), of dat nou de persoon zelf is zoals bij volwassenen, of de ouder(s) of voogd bij kinderen of verstandelijk beperkte mensen.

Bij baby´s zijn het de (adoptie)ouders die de aanvraag doen. Baby´s zijn zo puur en kwetsbaar en er is bekend dat ze nog volledig vanuit hun onderbewustzijn leven. Dit maakt dat ook elke ervaring in hun jonge leven, voor of na de geboorte, diep in het onderbewustzijn opgeslagen worden. Reden genoeg om heel bewust met ze om te gaan.

Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer

Baby´s nemen hun omgeving op een heel andere manier waar dan volwassenen. Ze kunnen al vrij snel prima waarnemen via hun zintuigen, maar ze hebben nog geen of weinig herrinneringen om op een ´rationele´ manier betekenis te geven aan dingen.

Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer

Aan de andere kant staan baby´s ook enorm in contact met hun gevoel en via hun gevoel, met hun omgeving. Ze voelen sferen feilloos aan en ook de emoties van de mensen om zich heen, vooral die van mama, worden ongefilterd mee-gemaakt. De baby ergens ´buiten houden´ is dus in het gezinsleven geen optie. Alles wat er in een gezin en binnenin de personen van het gezin gebeurt, wordt door de baby mee geleefd. Via Luisterkind kunnen we heel goed contact leggen met hoe de baby dingen waarneemt en wat het nodig heeft om zich veilig en geliefd te voelen. Dit kunnen soms dingen zijn die makkelijk over het hoofd gezien worden aangezien de baby´s waarneming zo anders is dan de onze.

Feit is natuurlijk, dat we een baby niet direct kunnen vragen wat hij of zij graag zou veranderen of juist fijn vindt zoals het is. Maar waar vragen zijn, geeft Luisterkind antwoorden en inzicht in hoe de dingen (nog) beter kunnen.

Veel gestelde vragen bij afstemmingen voor babies zijn:

* Ben je gelukkig?
* Voel je je bij ons thuis?
* Waarom huil je zo vaak?
* Wat kunnen we doen om je beter te laten slapen?
* Hoe heb je de geboorte beleefd?
* Kennen wij elkaar uit een vorig leven?

Je mag natuurlijk alle vragen stellen die je wil en in bijna alle gevallen zullen deze in de Luisterkind afstemming levendig beantwoord worden. (Hier staat bewust bijna alle gevallen want in de afstemming is het de persoon zelf die bepaald wat hij of zij wil delen en soms komt het voor dat die persoon andere zaken belangrijker vindt om in de afstemming aan te kaarten.)