fbpx

Kan Luisterkind ook met dieren?

Hoi Miriam,

Mijn vraag is of je ook op dieren af kunt stemmen met Luisterkind en zo ja, kan je hier dan wat meer over vertellen?

Groetjes van Ingrid.

Hoi Ingrid,

Bedankt voor je leuke vraag! Om deze goed te kunnen beantwoorden, heb ik deze week een beetje navraag moeten doen, onder andere bij Diana van Beaumont herself, de grondlegster van Luisterkind. (www.luisterkind.com) Ik wilde namelijk allereerst weten waarom we in de opleiding tot Luisterkind werker eigenlijk helemaal geen aandacht besteden aan het contact met dieren, hoewel ik uit eigen ervaring weet dat Luisterkind best op dieren toegepast kan worden. Dit is het antwoord van Diana van Beaumont op deze vraag:

Het antwoord is eenvoudig Miriam; omdat ik voor mensen gekozen heb! Daar ligt mijn passie en heb de methode daarop ingezet. Uiteraard kan je met Luisterkind afstemmen op dieren en op eigenlijk alles; je bloemen in je tuin, de bomen, het water uit je kraan, de vogels, je cavia.

Het is ook dat we in de opleiding graag wel die feedback willen en die krijgen we het beste als we op mensen afstemmen. Neemt niet weg dat de manier van afstemmen op de wereld om je heen ook gewoon via de Luisterkind Methode kan gebeuren.

Voordat we dieper ingaan op hoe Luisterkind ook bijzonder (en) nuttig kan zijn voor dieren, zal ik vertellen over mijn eigen ervaring. Nog voordat ik überhaupt wist dat Luisterkind bestond, heb ik zeven jaar in Noord Spanje, middenin het bos in een zelfgemaakt hutje gewoond samen met mijn vriend. Ver bij menselijk contact vandaan maar omringd door bosdieren: vogeltjes, herten, wilde zwijnen, vossen, hermelijnen, muizen, noem maar op. Daarbij hadden we zelf ook dieren; paarden, een ezeltje, wat geiten en schapen, twee honden en een kat.

Zonder Internet, een slechte telefoonverbinding en geen directe buren, waren er veel dagen en weken dat, behalve mijn vriend, deze dieren mijn enige ´aanspraak´ waren. Persoonlijk vind ik dat het vrij makkelijk gaat om telepatisch contact te hebben met een dier. De paarden liepen regelmatig weg die ik dan altijd weer terug vond door middel van een combinatie van intuïtie en spoorzoeken. Al mijn dieren kwamen me het vertellen als er iets niet goed met ze was of als ze zich niet lekker voelden en om mysterieuze redenen is onze groententuin nooit omgewoeld door wilde zwijnen (iemand die ooit in een omgeving met wilde zwijnen heeft gewoond, weet dat bijna onmogelijk is).

Dus telepatische contacten met dieren ten overvloed terwijl ik met Luisterkind toch altijd gekozen heb om met mensen te werken. Eén keer heb ik een Luisterkind afstemming gedaan op mijn hond, wat meteen zo´n heftige ervaring was, dat ik het verder heb gelaten.

Mijn hond, Fumo had al een paar dagen niet gegeten. Dit deed hij wel vaker, hij wist altijd zelf wanneer hij moest vasten om zijn lichaam weer in balans te krijgen. Deze keer, echter, maakte ik me zorgen om hem. Ik besloot op hem af te stemmen en in die Luisterkind afstemming vertelde hij me dat zijn leven hier op aarde ten einde kwam. Hier een fragment uit deze afstemming:

Fumo zegt eindelijk: Ik voel me moe.

Dat begijp ik, Fumo, je hebt al een tijdje niks gegeten. Of is het een ander soort moeheid?

Ik neem een zwaar en slap gevoel aan. Uit balans, naar de aarde getrokken.

Wil je lichaam teruggegeven worden aan de aarde?

Ja.

Fumo, wat kunnen we voor je doen?

Liefde geven. Ik zie een beeld van hoe wij met hem knuffelen zoals we altijd gedaan hebben.

Ik heb veel moeite objectief te blijven, weet nu het verschil niet tussen mijn behoefte hem te knuffelen en zijn behoefte dat ik hem knuffel.

Ik ga hem maar knuffelen, kijken hoe het voelt…

Hoewel ik tijdens de afstemming schrok van het feit dat Fumo mij vertelde op weg te zijn om dit leven te verlaten – dit was buiten de afstemming nog niet in me opgekomen – de afstemming heeft er wel voor gezorgd dat het voor ons en voor Fumo een zachte overgang was. Het was makkelijker om zijn heengaan te accepteren en, hoewel verdrietig, was het toch een mooi afscheid. Op dit moment was het heel fijn voor mij om Luisterkind als tool te hebben om ons door dit proces heen te helpen.

Toch, ondanks mijn sterke connectie met dieren, neig ik gevoelsmatig meer naar het werken met mensen en vooral met baby´tjes (in mama´s buik). Dat is voor Kinga Martincsek – de Wit anders. Zij werkt juist specifiek met Dieren via Luisterkind en Reiki. Heel enthousiast pakte zij mijn voorstel voor een interview.

Hoezo kies je ervoor / heb je ervoor gekozen hebt om met dieren te werken? En op welke manier ben je begonnen met Luisterkind voor dieren?

Ik heb me altijd al heel verbonden gevoeld met dieren. Ze hadden een aantrekkingskracht op me en dat was geheel wederzijds. Als kind ben ik opgegeroeid met dieren en met het verhaal, dat dieren op Kerstavond om 12 uur ’s nachts gaan praten. Ik heb het ze nooit horen doen, maar hoopte altijd vurig dat het waar zou zijn.

Als het kon, zou ik alle beestjes van de wereld redden en bedelven met liefde. Het liefst persoonlijk en onder mijn eigen dak. Op kleinere schaal is me dat gelukt door een poes en 3 hondjes van de straat/uit het asiel te redden.

Een van onze honden, Max, kwam bij ons met een uitgebreide handleiding. De dame van het asiel vroeg wel 3 keer of we zeker wisten dat we hem wilden adopteren. Het was echter liefde op het eerste gezicht. En we wisten dat we met liefde en discipline dit hondje precies konden geven wat hij nodig had na alle tegenslagen, afwijzingen en mishandelingen die hij had ondergaan.

Nou, dat hebben we geweten! De eerste maand deed Max er alles aan om ons tot het uiterste te drijven en te testen. Het was alsof hij expres zijn best deed om alles te doen wat niet mocht, omdat hij er vanuit ging, dat hij toch weer afgedankt zou worden. Met mijn ervaring als gedragsdeskundige had ik hem echter door 😉 Ik ging hem intuitief anders benaderen en instrueerde mijn man hoe hij anders met hem om kon gaan. Max draaide om als een blad aan een boom. Sindsdien is hij de trouwste metgezel en beste vriend die wij ons konden wensen. Het blijft een hondje met een gebruiksaanwijzing, maar dat siert hem.

We waren echter altijd nieuwsgierig naar zijn verleden. Wat zou hij meegemaakt hebben? Waar kwam hij precies vandaan en wat ging er in dat koppie allemaal om? Op een gegeven moment hebben we een afstemming aangevraagd bij een mevrouw die met dieren kon communiceren. Haar verslag bood een prachtige inkijk in de belevingswereld van ons aparte hondje. Er kwam bijvoorbeeld naar voren, dat hij al vroeg met het overlijden van zijn broertjes en zusjes te maken had gehad en dat hij in twee werelden tegelijk woonde: onze realiteit en die van “gene zijde”. Dat verklaarde voor ons waarom hij soms zo kon staren naar een plek in de kamer en zich zo in zichzelf kon keren.

Toen ik zelf de Luisterkind opleiding ging doen, kwam Max me direct na de eerste cursusdag opzoeken in de energie. Hij had hulp nodig. Er had zich een verdwaalde ziel aan hem vastgeklampt en hij had hier last van. Nog niet geleerd hebbende wat te doen in dit soort situaties, deed ik wat mijn intuitie me influisterde en was in staat hem te helpen. Dit kon ik zien aan de gedragsverandering die bij Max was opgeterden direct nadat ik klaar was met afstemmen. Het was een heel bijzondere ervaring. Max kwam weer tot rust en ik had een manier om met hem te communiceren gevonden. Mocht je eventueel meer over deze ervaring willen lezen, dan kan dat hier: Avonturen met Max

Afstemmen op dieren is bij mij dus op een natuurlijke en uit nood geboren manier begonnen. Ik heb altijd de wens gehad om met dieren te kunnen praten en middels de Luisterkind methode is me dat gelukt!

Op wat voor dieren heb je zoal afgestemd?

Tot nu toe zijn het vooral honden en katten geweest. Daar heb ik zelf het meest mee en dat zijn dan ook (logischerwijs) de aanvragen die ik het meest binnen krijg. Ik probeer wel eens een communicatielijntje te leggen met dieren in de dierentuin, maar die zijn niet zo spraakzaam naar mij toe, haha!

Is het, in jouw ervaring, anders om op dieren af te stemmen dan op mensen? Zo ja, wat zijn merkbare verschillen?

Bij mij is het niet heel anders. Ik praat tegen ze en krijg vervolgens beelden door of ik “begrijp” wat ze me willen vertellen. Bij afstemmingen op mensen gaat het bij mij vaak ook zo. Over het algemeen ga ik met kinderen echt in gesprek, maar verder zijn het bij mij dus beelden en een soort van “weten”.

Zou je een (of meer) ervaring(en) willen delen?

Ja, natuurlijk! De meest ontroerende was op vakantie in Polen. Mijn man en ik waren ’s middags langs een asiel gewandeld en ’s avonds kwam Max overduidelijk hulp vragen. Er bleek een overleden hondje meegekomen te zijn. Aangezien Max hiervoor open staat, had het hondje uiteindelijk bij hem aangehaakt. Ik heb het hondje op weg kunnen helpen naar het licht, Max ging uitgeput slapen en m’n man en ik waren in tranen.

Het meest recente verhaal van onze eigen beestjes was met onze jongste aanwinst. Dit Roemeense hondje, genaamd Dolly, vertelede me zelf dat ze Desi heet. Aangezien de naam Dolly voor verwarring zorgde met de naam “Johnnie” van onze middelste hond, gingen we deze nieuwe naam, die zij me had doorgegeven, geberuiken. Ze luisterde er meteen naar! Heel bijzonder.

Waarom of wanneer zou jij iemand aanraden om een Luisterkind afstemming op zijn of haar dier te laten doen?

Dieren hebben ons vaak vanalles te vertellen. Hoe gaaf is het om een inkijkje te krijgen in hun belevingswereld? Om te weten wat ze echt ergens van vinden en hoe we ze zo goed mogelijk kunnen helpen? Dat is natuurlijk niet alleen handig als er wat met ze aan de hand is en je je zorgen over je huisdier maakt!

Daarnaast kunnen we veel van ze leren over onszelf. Ze kennen ons door en door. Doordat ze zo puur en in het “hier-en-nu” zijn, hebben ze vaak eerder door hoe het echt met ons gaat dan wijzelf! Dieren (en kinderen) fungeren immers als spiegels voor ons (volwassenen). Aangezien ik als psycholoog, coach en healer werkzaam ben, ben ik gewend om de signalen die kinderen en dieren geven te vertalen en als feedback te gebruiken. Dieren kunnen ons dus van informatie voorzien die waardevol is voor het welzijn van zowel het baasje als het beestje. En aangezien ik een enorme drive heb om zowel mensen als dieren te helpen, is deze combinatie wat mij betreft ideaal 😀

Is je dier dus ziek, somber, vertoont hij/zij gedragsproblemen, wil je meer inzicht in zijn/haar belevingswereld of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat hij/zij je te vertellen heeft? Wil je een heuse handleiding voor je harige/gevederde/gepantserde metgezel? Of wil je weten hoe het met je overleden dierbare huisdier is, zodat je (alsnog) afscheid kunt nemen en hij/zij je kan helpen bij het verwerkingsproces? Dan biedt de Luisterkind afstemming uitkomst! Op de site die ik hier speciaal voor heb gemaakt, kun je er meer over lezen en direct een afstemming aanvragen: hondenziel Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Dus kort samengevat is de antwoord op de vraag of je met Luisterkind ook op dieren kan afstemmen een volmondig JA. Misschien wil je het zelf eens proberen: Concentreer je op je dier. Ontspan. Wees ontvankelijk voor alles dat komt en schrijf het op. Dat is alles. Misschien spannend om echt te proberen maar als je het aandurft (er is echt niks engs aan!), zal je er versteld van staan wat er naar voren kan komen!

Heb je ook een brandende vraag? Voel je dan vrij hem te stellen!

[wpforms id=”112″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *