fbpx

Luisterkind voor jongeren

Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer
Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer

De adolescentie fase is een fase waarin veel gebeurt op emotioneel en energetisch niveau. De adolescent heeft de levenservaring nog niet om zijn of haar ervaringen in perspectief te zetten en daarbij werken de hormonen eraan mee dat emoties die sowieso al intens kunnen zijn, volledig overweldigend worden. Woorden geven wordt dan moeilijk. Hij of zij weet op zo´n moment zelf ook meestal niet wat hij/zij precies voelt en waar die gevoelens vandaan komen.

Luisterkind voor jongeren is er in eerste instantie om hen zelf duidelijkheid te geven, te zien wat hun kwaliteiten zijn, te weten waar hun gevoelens en twijfels vandaan komen en wat ze zelf kunnen doen om zich beter te voelen.

Vervolgens is het aan de jongere zelf of hij of zij de afstemming wil delen met zijn/haar ouder(s). Hiervoor is vertrouwen nodig tussen de twee partijen. Als deze er is en de jongere besluit om deze intieme tekst over hem/haarzelf te delen, dan kan het enorm helpen in de relatie tussen ouder en kind. Ouders vinden deze fase namelijk zelf ook vaak lastig. Hun zoon of dochter verandert met de dag en ze weten niet zo goed hoe ze hiermee om moeten gaan. De Luisterkind afstemming kan allebei de partijen helpen om bepaalde zaken beter te begrijpen en te weten wat ze zelf kunnen doen om samen zo goed mogelijk door deze periode te gaan. Dit geeft rust voor iedereen.