fbpx

Wat is Luisterkind?

Luisterkind is een methode waamee ik in gesprek ga met jouw ziel of die van je kind. Je kunt het ziel noemen, onderbewuste, hogere zelf of, mijn persoonlijke favoriet: hogere bewustzijn. Dit zijn allemaal woorden die over het algemeen op hetzelfde neerkomen: het gaat hier om een deel van de persoon dat onzichtbaar en ongrijpbaar is. Een deel van jou of je kind dat het geheel van het leven kan overzien en in de diepste zin begrijpt waarom je door bepaalde processen gaat en wat je te doen staat. 

Ik maak contact met dit deel van jou of je kind om inzicht te krijgen in vraagstukken en uitdagingen van het leven en om oplossingen aangedragen te krijgen vanuit het Zelf, maar wel vanuit een diepere laag die puur, wijs en onbevooroordeeld is.

Ik luister naar mensen van alle leeftijden en in allerlei soorten situaties. Omdat ik de informatie ontvang vanuit jouzelf, hoef ik geen specialiste te zijn in speciale leeftijdsklassen of doelgroepen. Alle informatie die nodig is om jou of je kind op de rit te krijgen zit in jezelf. Mijn taak is om dit waar te nemen, op te schrijven en onveranderd aan jou door te geven.

Luisterkind werkt op afstand en het is dus in geen geval nodig dat je je hoeft te verplaatsen of dat je het dagelijks ritme van jou of je kind hoeft te doorbreken. Het herhalen van sessies voor hetzelfde vraagstuk is ook niet nodig, met één enkele Luisterkind afstemming wordt op energetisch niveau veel bewogen en krijg je genoeg informatie zodat je voorlopig, in je eigen ritme, aan de slag kunt.

Je krijgt de afstemming, dus het geschreven stuk over wat jouw ziel of de ziel van je kind wil vertellen, via e-mail toegestuurd. Dit bestand is dan van jou zodat je het kunt lezen en herlezen wanneer en hoe vaak je maar wilt.

Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer

Zoals gezegd gaan we niet op bewust niveau maar op onderbewust niveau op zoek naar wat de diep liggende oorzaken en achtergronden zijn van een probleem en ontvangen we antwoorden op onze vragen en mogelijke oplossingen vanuit de persoon zelf.

In de afstemming heb ik vooral de functie van boodschapper en niet van therapeut. Ik luister en verwoord eigenlijk alleen wat ik uit de energie oppik. Vervolgens zet ik dit op papier. Ik ben erin getraind om mijn eigen ideeën en impulsen aan de kant te zetten tijdens het afstemmen en dus niet mijn eigen invulling te geven aan wat ik waarneem zodat het verslag en alles wat hierin omschreven wordt echt bij de persoon zelf vandaan komt. Dit maakt dat ik van tevoren nooit kan weten wat er gebeuren gaat en dat elke afstemming heel verschillend is.  

In de energie is alles mogelijk!

Sommige afstemmingen zijn vooral erg visueel, bij anderen voel ik juist heel veel en weer bij anderen is het letterlijk een kwestie van luisteren, dan hoor ik de stem van de ander tegen me praten, soms dicterend en soms in de vorm van een gesprek. In alle gevallen laat de persoon precies weten wat hij of zij graag wil delen. Soms over dingen die spelen in het heden, soms gaat het meer om gebeurtenissen uit het verleden en een enkele keer kan iemand me meenemen naar een vorig leven.

Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer

 

In mijn ervaring zijn er twee verschillende redenen dat mensen afstemmingen aanvragen: De ene is puur uit nieuwsgierigheid, mensen vinden het vaak leuk om zichzelf of hun kind vanuit een ander perspectief te bekijken en zijn benieuwd naar wat er naar voren komt. De andere reden is omdat men op zoek is naar antwoorden op specifieke vraagstellingen.

Een paar voorbeelden van redenen waarom ouders bij mij een afstemming hebben aangevraagd zijn:

 • woede uitbarstingen

 • nachtelijke huilbuien
 • wegloopgedrag bij een meisje met Downsyndroom

 • extreme angst voor spoken en monsters op de slaapkamer

 • gedragsproblemen en leerachterstand na scheiding van de ouders

 • eczeem

 • verstoord slaappatroon

Diana van Beaumont, grondlegster van Luisterkind doet ook ervarings gericht onderzoek, bijvoorbeeld naar de voordelen van Luisterkind bij kinderen en volwassenen met Dyslexie. Lees hier meer.

Vragen van ouders gaan ook vaak over henzelf:

 • Geef ik mijn kind wel wat hij nodig heeft?

 • Wat kan ik als ouder beter doen?

 • Tot in hoeverre ligt de oorzaak van haar probleem bij de moeilijke relatie tussen mama en papa?

 • Kennen wij elkaar uit een vorig leven?

 • Wat gaat er toch in dat koppie om en hoe kan ik hem helpen?

Volwassenen die een afstemming voor zichelf aanvragen doen dit vooral vaak in tijden van veel verandering, wanneer er veel keuzes gemaakt moeten worden en ze niet goed weten wat hen te wachten staat of juist wanneer ze het gevoel hebben vast te lopen, niet weten hoe ze verder moeten met hun leven en merken dat ze steeds tegen dezelfde thema´s aanlopen.

Let wel dat een Luisterkind afstemming geen waarzeggerij is en het zal ook geen keuzes voor je maken maar het zal je wel begeleiden in het proces dat vooraf gaat aan het maken van eventuele keuzes.