fbpx

Veelgestelde vragen over de Bach bloesem remedies

Al jaren gebruik ik Bach bloesem remedies, zowel voor eigen gebruik als voor mijn familie en natuurlijk ook voor mijn cliënten. Nu bied ik deze mooie zachte therapie ook aan binnen De Diepte In, en wel als aanvulling op de Luisterkind afstemmingen.

Omdat ik sta voor transparantie, openheid en duidelijkheid, heb ik besloten om een lijst te maken met veelgestelde vragen. De eerste vragen gaan over de Bach bloesem remedies zelf, daarna is er nog een lijstje met vragen die meer gaan over hoe ik, binnen De Diepte In, werk met deze remedies.

Als er een vraag is die ontbreekt, dan mag je me altijd mailen! miriamherweyer@gmail.com 

 

Veelgestelde vragen over Bach bloesem remedies:

 

Wat zijn Bach bloesem remedies?

Bach bloesem remedies zijn gemaakt uit natuurlijke ingrediënten, aftreksels van bloemen, planten, bomen of struiken, geconserveerd met alcohol. Er zijn achtendertig enkelvoudige remedies en er is één samengestelde remedie: de Rescue Remedie. Ze worden ingezet om epaalde verstoorde emoties c.q. energieën weer in balans te brengen. Zodra de balans erstoord is, kan zich dat uiten in een bepaald gedrag of ziektebeeld. Elke remedie past bij een bepaalde gemoedstoestand. Een Bloesemremedie voegt niets toe en onderdrukt ook niets. Het enige wat deze druppels doen is uitbalanceren. Ze kunnen dan ook zonder enig probleem naast allopatische of homeopathische mediatie genomen worden. Een verkeerd gekozen bloesem remedie richt geen schade aan. Is de betreffende emotie / energie al in balans, dan voegt de remedie daar niets aan toe, het gedrag blijft het zelfde.

 

Wie heeft de Bach bloesem remedies ontdekt en wanneer?

De tincturen zijn ontekt door dr. Edward Bach zo rond ongeveer 1930. Dr. Edward Bach was arts, homeopaat en bacterioloog. Hij onderscheidde achtendertig vormen van gedrag en emoties. Hij vond dat deze gedragingen en emoties de belangrijkste oorzaken van onze ziektes waren.

 

Wie kan deze remedies gebruiken?

Van baby tot aan mensen die op het sterfbed liggen. Ook geschikt bij zwangerschap en bij dieren in te zetten.

Aandachtspunt: Mensen die al bezig zijn met een therapie die met het doorwerken van emoties te maken heeft, zoals hypnotherapie, psycholoog of homeopathie, kunnen het beter eerst met hun therapeut overleggen als zij Bach bloesems willen gaan gebruiken. Dit in verband met de verschillende soorten emoties die er vrij kunnen komen en die men toch dient te verwerken.

 

Wat zijn de mogelijke contra-indicaties?

In principe is er geen enkele contra-indicaties. Bach bloesemremedies kunnen nooit kwaad en belemmeren niet. Wanneer je deze remedies wilt combineren met andere therapieën, vooral energetische en emotionele behandelingsvormen, is

 

Wat doen de Bach bloesem remedies?

Deze tincturen helpen je om beter om te gaan met de emoties die je hebt in het dagelijks levenen die u uit balans brengen. Ze versterken het positieve deel in je, zodat je de negatieve emoties kunt herkennen, begrijpen, accepteren en veranderen. Deze tincturen beïnvloeden dus de negatieve emoties op een gunstige manier.

 

Wat kan ik verwachten van de remedies?

In eerste instantie kunnen ze geen lichamelijke ziektes genezen. De tincturen kunnen wel de pijn verlichten, het vertrouwen herstellen, helpen dat je huidige realiteit kunt dragen en / of een herstellingsproces versnellen. Het zal ook duidelijk zijn dat bij ernstige terminale ziekte of bij erfelijke ziekten niet verwacht kan worden dat het gebruik van de remedies tot gezondheid van het lichaam zal leiden.

Of u de remedies nu toepast bij ziekte of ter voorkoming van ziekte, het is niet altijd mogelijk de werking ervan te voorspellen. Vaak zal er geen onmiddelijke effecten worden gevoeld, soms is er een gevoel van ontspanning en opluchting of verlichting, of zijn er plotselinge inzichten of veranderingen. Het hangt af van je gevoeligheid, of de fase van ontwikkeling waarin je je bevindt. Ook de tijdsfactor is van invloed, bijvoorbeeld hoe lang een zekere klacht, fysiek, emotioneel of mentaal, al gaande is. Het kan zijn dat er nieuwe, andere conflicten naar boven komen.

Het komt ook voor dat er na een duidelijke verbetering een stilstand of zelfs terugval in het proces te zien is. De Bach remedies werken laag voor laag door, geheel afgestemd op de noodzakelijke ontwikkeling, in je eigen tijd en in je eigen tempo. Het zal ook niet altijd even plezierig zijn om de realiteit onder ogen te moeten zien: dat je je egocentrisch kritisch bazig of bang kunt gedragen. Het hangt van je intentie, je wil en de motivatie af hoe de respons zal zijn.

 

Zit er alcohol in de Bach bloesemremedies?

Ja, er zit een minimale hoeveelheid alcohol in een flesje bloesemremedie. Dit dient om de oplossing langer dan drie á vier weken goed te houden. Het helpt om de kwaliteit van het water en de essenties te behouden.

 

Moet er alcohol toegevoegd worden?

Hoewel kleine hoeveelheid alcohol (één theelepeltje brandewijn op 30 ml bronwater) sterk aan te raden is voor de houdbaarheid, is deze niet absoluut noodzakelijk. Er kan worden gekozen om geen alcohol toe te voegen, maar dan moet het flesje wel ten aller tijden koel bewaard worden (in de koelkast) en deze is veel minder lang houdbaar; slechts drie á vier weken tegen zes maanden met alcohol.

 

Hoe neem ik de remedies in?

De standaard dosering is viermaal daags vier druppels. Ideaal is om ´s ochtends de druppels vlak na het wakker worden, dus op nuchtere maag, in te nemen en ´s avonds voor het slapen gaan. Dat zijn momenten waarop het lichaam het meest receptief is en de informatie uit de druppels het best op kan nemen.

 

Hoe snel kan ik effect verwachten?

Dit is per persoon verschillend. Bij sommige personen zijn er al diret verschillen merkbaar, bij een ander kan het een tijdje duren. Het is ook afhankelijk van het type emotie dat wordt behandeld en hoe lang men hier al mee rond loopt. Elk geval is uniek.

 

Kun je remedies nemen als je zwanger bent?

Als je twijfels hebt, dan is het raadzaam om eerst de dokter of verloskundige te raadplegen. Met betrekking tot de alcohol is het heel onwaarschijnlijk dat dit effect heeft op jou of je baby, gezien de minimale hoeveelheid die een flesje bevat. Als je toch liever helemaal geen alcohol inneemt, dan is dit altijd mogelijk, maar moet je er wel rekening mee houden dat de druppels minder lang houdbaar zijn (drie tot vier weken tegen zes maanden met alcohol) en in de koelkast bewaard moeten worden.

Een andere optie is om de alcoholhoudende druppels toe te voegen aan bijvoorbeeld hete thee. De hitte zal ervoor zorgen dat de alcohol verdampt, hoewel dit geen effect zal hebben op de werking van de remedie.

 

Hoe lang kan ik de remedie bewaren?

In principe wordt er aan de remedie altijd een klein beetje alcohol toegevoegd ter conservering, tenzij specifiek gevraagd wordt om dit niet te doen. Met alcohol is de remedie een half jaar houdbaar en ongeveer twee maandjes langer als deze in de koelkast bewaard wordt. Zonder alcohol is de remedie drie tot vier weken houdbaar maar moet deze wel in de koelkast bewaard worden.

 

Hoe neem ik de remedies in?

Je kunt de druppeltjes direct innemen door ze onder de tong te laten vallen. Zorg hierbij dat je het pipetje niet met de tong aanraakt. Ook kan je de remedie toevoegen aan andere dranken (zie de vraag hieronder). Als je overdag buiten huis bent, kun je de druppeltjes met je meenemen zo lang als er alcohol toegevoegd is (dit is in de regel zo het geval, tenzij er specifiek besloten wordt om dit niet te doen), of je kunt de druppels ´s ochtends aan een flesje water toevoegen en dit flesje gedurende de dag leegdrinken. Dit water moet wel elke dag ververst worden.

 

Kunnen de remedies alleen toegevoegd worden aan water?

Nee, ze kunnen ook toegevoegd worden aan andere hete of koude dranken zoals thee, koffie, frisdrank, vruchtensap, etc. Omdat het een gezondheidsproduct is, gaan we standaard uit van (minderaal)water, maar met name bij kinderen kan het makkelijker zijn om de druppels toe te voegen aan een favoriete drank. Bij hete dranken zal de alcohol verdampen, maar dat heeft geen effect op de werking van de remedie.

 

Wanneer kan ik stoppen met het nemen van de remedies?

In principe kan je stoppen wanneer je maar wilt. Natuurlijk is het aan te raden om met de druppels door te gaan totdat je het gevoel hebt, de reden dat je de druppels neemt te hebben overwonnen.

Als je het ritme van vier keer per dag vier druppels volhoudt, dan duurt je flesje van 30 ml ongeveer een maand. Veel veranderingen, wanneer we hier bewust mee bezig gaan, duren tussen de 21 en de 45 dagen. Denk ook, dat een maand een volledige maancyclus is. Samen met de maan, doorlopen we alle fases van ons leerdoel, waardoor we onze nieuwe overtuigingen en het nieuwe gedrag op verschillende niveau´s kunnen integreren.

 

Wat is de werkzame stof van deze bloesems?

Je lichaam neemt alleen de energie op van deze bloesems. Er komen dus geen delen van de plant of boom in de remedie, zoals dit wel het geval is bij homeopathie.

 

Zijn er nadelen aan de remedies verbonden?

Nee, zij zijn niet verslavend, ze belemmeren de werking van andere medicijnen niet en er zijn geen bijwerkingen.

Veelgestelde vragen over de Bach bloesems binnen De Diepte In

 

Wat is de meerwaarde van de Bach bloesemremedies na een Luisterkind afstemming?

Met een Luisterkind afstemming worden vele processen op gang gebracht. Er wordt gewerkt op energetisch, emotioneel en mentaal niveau en wanneer de afstemming voor een kind is, dan doet eigenlijk het hele gezin mee met de veranderingen. Op energetisch niveau werkt de afstemming na het maken hiervan nog een tijdje door, hoe lang, is per persoon verschillend. In de praktijk gaat men (als het goed is) bezig met de praktische tips die in de afstemming gegeven worden.

Na een afstemming sta je eigenlijk weer op jezelf en voor veel mensen is het verleidelijk om zich door het dagelijks leven op te laten slokken en weer in oude patronen te vervallen. De Bach bloesemremedies helpen om het energetische proces voort te zetten en alles zodoende op een zachte manier te integreren. Tegelijkertijd helpen ze herinneren aan het proces dat met de afstemming op gang is gebracht. Ook al doe je op bewust niveau verder niets met de afstemming, het feit dat je de Bach bloesems vier keer per dag inneemt, activeert op onbewust niveau alle nieuwe informatie dat je aan het integreren bent.

 

Bereid je deze remedies zelf voor? Woonde jij niet in Spanje?

Ja en nee. Ik woon inderdaad in Spanje. Ik zoek uit welke remedies je / jullie ten goede komen en stuur een lijst met ingrediënten naar mijn moeder in Nederland. Zij doet het fysieke gedeelte, mixt de remedies in een flesje, bereid de envelop voor en stuurt deze op. Dus geen extra verzendkosten!

 

Hoe weet je welke remedies er nodig zijn?

Dit weet ik vooral intuïtief, naar aanleiding van de afstemming en, als nodig, via een korte communicatie per e-mail.

 

Waarom moedig je ouders aan om tegelijkertijd met hun kind remedies te nemen?

Kinderen zijn, zeker in hun eerste jaren, hoofdzakelijk spiegels van hun ouders of verzorgers. Een kind dat een disbalans vertoont in gedrag of gezondheid, belichaamt in de meeste (als niet in alle) gevallen een disbalans in zijn of haar omgeving, gezin of ouders / verzorgers. Ik vind het zelf niet eerlijk om alleen ´het probleem´ van een kind te zien zonder dat de ouders naar zichzelf kijken. Hier praten we niet over schuld maar over dat een ieder naar zijn of haar eigen rol en aandeel mag kijken. Een genezingsproces is een groeiproces en groeien doen we het best samen. We kunnen niet van een kind verwachten dat het zijn of haar gedrag of gezondheid verbeterd als we zelf niet open staan om mee te groeien.

Om deze reden, omdat ik de bereidwilligheid tot groei enorm respecteer, geef ik een mooie korting aan ouders die samen met hun kinderen Bach bloesemremedies willen nemen. Ouders krijgen hun eigen samenstelling ban Bach bloesems, die het beste bij ze hoort.

 

Mag ik ook weten welke specifieke remedies er in mijn flesje zitten?

Natuurlijk. In de envelop bij je flesje zul je een brief vinden waarin wat belangrijke informatie staat, waaronder ook een lijst met de remedies die aan jouw mix zijn toegevoegd en waar deze voor dienen.

 

Wat kost zo´n flesje?

Een gepersonaliseerde samenstelling van Bach bloesem remedies in een flesje van 30 ml kost €17,50 + verzendkosten. In het geval dat de aanvraag in principe voor een kind is, maar de ouders / verzorgers of één van hen is bereid om een parallel persoonlijk proces aan te gaan, dan kost een tweede of derde flesje slechts €12,50.

 

Hoeveel kost de verzending?

Het verzenden van de Bach bloesemremedies kost €6,95, of je er nou één of vier bestelt.

 

Hoe lang na aanvraag kan ik de Bach bloesem remedies thuis verwachten?

Na betaling, binnen vijf werkdagen.

 

Hoe vraag ik een Bach bloesem remedie aan?

Door mij, binnen drie weken na de Luisterkind afstemming, een emailtje te schrijven. miriamherweyer@gmail.com

 

 

Meer lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *