fbpx

Verwerking van het geboortetrauma

Met Luisterkind kunnen we ook aan de slag met de verwerking van het geboortetrauma of met het inzien van hoe de manier waarop jij (of je kind) ter wereld bent gekomen, invloed heeft op je huidige staat van zijn.

Als je overweegt om een Luisterkind afstemming te laten doen voor het verwerken van het geboortetrauma, is het belangrijk om het volgende in gedachten te houden:

Wat voor de één traumatisch is, is dat voor de ander niet. Misschien is het woord ¨trauma¨ hier niet eens op de goede plaats, want bij de geboorte gaat het om één van de grootste en meest dramatische levensveranderingen en dit maakt altijd, hoe dan ook, diepe indruk op een persoon. Luisterkind Geboorteverwerking kan dus door IEDEREEN aangevraagd worden, aangezien IEDEREEN, op welke wijze dan ook, geboren is.

 

Verschillende momenten in het leven waarop een afstemming op de geboorte aangevraagd kan worden:

  • Tijdens de zwangerschap kan het wenselijk zijn voor de moeder om haar eigen geboorte her te beleven en op te schonen, om zichzelf vrij te maken van angsten die toen ontstaan zijn, zodat ze vrij van deze angsten kan bevallen van haar kindje.
  • Vlak na de geboorte, in alle gevallen, maar met name in gevallen van huilbaby, reflux, slapeloze nachten, etc, kan een afstemming op de geboorte van het kindje helderheid geven en zaken op energetisch niveau opschonen zodat er rust ontstaat, zowel bij ouders als bij kinderen.
  • Gedurende het leven, zowel bij kinderen als volwassenen, kan het zijn dat intuïtief aangevoeld word dat bepaalde struikelblokken nog wel eens te maken kunnen hebben met de manier waarop we ons leven op deze aarde begonnen zijn. Het kan veel inzicht geven over de persoon die je nu bent en ook kan in de Luisterkind afstemming het trauma opgeheven worden zodat de emotionele lading vrijkomt, zowel op de herinnering zelf, als op alles waar het in door resoneert. 
  • In een enkel bijzonder geval kan afgestemd worden op de geboorte als er sprake is van een terminale ziekte of als men voelt of weet dat de dood naderbij komt. Het eind met het begin verbinden en de cyclus van dit leven zodoende vervolledigen is een hele bijzondere ervaring en kan helpen om vrede en rust te vinden en angsten voor de dood los te laten.