fbpx

Voel jij verschil tussen kinderen en volwassenen bij het maken van een Luisterkind afstemming?

Beste Miriam,

Ik heb begrepen dat naar de ziel van zowel volwassenen als kinderen kunt luisteren. Ik vroeg me af of je het verschil merkt. Is het anders om op een kind af te stemmen dan op een volwassene?

Groeten,

Maria Theunissen.

 

 

Beste Maria,

Bedankt voor je interessante vraag. Ik moest er zelf ook even over nadenken maar ik ben tot het volgende antwoord gekomen:

Ja, ik voel wel degelijk verschil tussen kinderen en volwassenen.

Even heel algemeen gesproken, want er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen:

Bij kinderen voel ik dat ze directer zijn en minder gecompliceerd. Vaak kunnen ze me haarfijn uitleggen wat er aan de hand is, omdat er niet veel ruis om het probleem heen zit. Ze brengen het puntje bij het paaltje: Dit is het probleem, dit zijn de gevolgen en zo moet het opgelost worden.

Ik merk dat, hoe jonger het kind, hoe ongecompliceerder zijn of haar boodschap. Kindjes in mama´s buik, baby´s en dreumesen zijn heel leuk om op af te stemmen omdat ze zo verbonden zijn met de energie en nog niet zo geabsorbeerd in het dagelijks leven. Vaak zaten ze er letterlijk op te wachten totdat er ´eindelijk´ iemand met ze zou communiceren via de energie.

Ook zijn de afstemmingen met kinderen over het algemeen dynamisch, fantasievol en vindingrijk. Kinderen kunnen met de meest creatieve oplossingen komen voor hun problemen.

Zoals bijvoorbeeld een meisje dat met regenboog-sterretjes-glitterstof over open zielswonden wilde strooien zodat ze weer kon helen. Of een jongetje dat zijn boosheid op een bal met een vals-lachend clownsgezicht projecteerde zodat hij er lekker volop tegenaan kon schoppen zonder zich schuldig te voelen. Of een meisje dat ´s nachts niet meer bang was op haar slaapkamer omdat ze een groen koepeltentje met een sterretjeshemel over haar bedje heen had gezet. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Hoe groter de kinderen worden, hoe meer laagjes hun echte pure zelf beginnen te bedekken. Nu kom ik met Luisterkind over het algemeen goed tot de kern, maar hier is soms wel wat werk voor nodig. Trauma´s, angsten, verlegenheid, onzekerheid, intens verdriet, teleurstelling, wanhoop… Allemaal laagjes waar soms moeilijk doorheen te komen valt.

Bij grotere kinderen zit er soms ook een loyaliteitsgevoel naar de ouders tussen. Veel kinderen zijn bang om door hun eigen pad te volgen, niet trouw te zijn aan de verwachtingen van de ouders en dit kan tot hevige interne conflicten leiden die eerst opgelost mogen worden, voordat we met andere zaken bezig kunnen.

Door al deze laagjes lijkt de persoon zelf soms ook bijna vergeten waar de kern van het probleem ligt. Of het zijn zo veel elementen samen, dat er algemene onduidelijkheid bestaat.

De afstemmingen met volwassenen zijn vaak wat zwaarder omdat er een lading op ligt van een heel leven, wat al kan beginnen bij het leven in mama´s buik of ervóór. Of een geboortetrauma, een moeilijke kindertijd, verwarrende tienerjaren, enzovoort. De levens van volwassenen zijn zo complex dat we soms even moeten zoeken voordat we een beginnetje vinden om met de Luisterkind afstemming op in te haken.

Gelukkig weet het hogere bewustzijn van de persoon zelf wat er eerst aangepakt mag worden. Hierdoor komt het wel voor dat we, in de afstemming, in plaats van antwoord te geven op de vragen die de aanvrager stelt, op hele andere thema´s uitkomen. Thema´s die eerst aangepakt mogen worden voordat we met de eigenlijke vragen bezig kunnen, hoewel deze vraagstukken vaak vanzelf opgelost worden door het werken met de diepere laag.

Het gevolg is meestal wel, dat deze persoon versteld staat van de diepgang van de afstemming en tot nieuwe inzichten komt, want ook al zijn zijn of haar vragen niet direct beantwoord, in dit geval schijnt de Luisterkind afstemming het licht op het probleem vanuit een volledig onverwachte hoek, wat erg vervrissend kan zijn.

In die zin, is het werken met kinderen ook vrijer en onbevangener. Volwassenen hebben vaak hun problemen al veel te veel overdacht en hebben hier hun eigen invulling aan gegeven waar ze zich angstvallig aan vasthouden.

Door een Luisterkind afstemming aan te vragen zoeken veel mensen eigenlijk een bevestiging van hun vermoedens. Maar ik ben erin getraind dit soort vermoedens los te laten en helemaal onbevooroordeeld de afstemming in te stappen. Hierdoor komt het voor, dat de vermoedens van een aanvrager bevestigd worden, of dat deze in de afstemming tegengesproken worden.

In het tweede geval, is dit soms lastig voor een persoon om direct te assimileren. Daardoor heeft de Luisterkind afstemming wat tijd nodig om te landen, maar wanneer het kwartje eenmaal valt, gaan de ogen ook wijd open. Mooi is het voor mij, om na een paar weken of zelfs maanden nog eens een mail van iemand te krijgen die zegt: ¨Wow, nu snap ik pas de volledige essentie van de afstemming. Het had even tijd nodig, maar nu begrijp ik het pas echt!¨

Het effect van de Luisterkind afstemming op energetisch niveau, hangt bij volwassenen vaak af van tot in hoeverre zij bereid zijn om bepaalde geloven los te laten en de verandering toe te laten. Bij kinderen werkt dit meestal makkelijker omdat ze nog niet zo veel weerstand hebben tegen energetisch werk of tegen het zich laten helpen.

 

 

Heb je ook een brandende vraag? Voel je dan vrij hem te stellen!

[wpforms id=”112″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *