fbpx

Waarom zeggen ze dat er bij Luisterkind maar één sessie nodig is?

Miriam,

Ik ben me deze dagen aan het inlezen over Luisterkind en ik kom steeds tegen dat er maar één sessie van nodig is. Zelf ben ik psycholoog en heb zoiets van: Het kán toch niet dat de klachten na één sessie al verholpen zijn? Of, aan de andere kant, dat je het, als Luisterkind werker, na één sessie al opgeeft?

Bedankt alvast voor je antwoord,

Axel.

Beste Axel,

Luisterkind is eigenlijk geen behandeling zoals we dat kennen wanneer we bijvoorbeeld bij een psycholoog lopen. Een psycholoog past zijn kennis en kunde toe om de persoon te helpen vanuit zijn of haar eigen visie. De Luisterkindwerker doet in principe niets méér dan luisteren naar de ander op zielenniveau. Deze boodschappen schrijft hij of zij op en verstuurt deze per mail, zodat de aanvrager er zelf mee verder kan.

In die zin, kun je zeggen dat Luisterkind geen behandeling, maar een spiegel is die iemand voorgehouden wordt; Een gesprek tussen twee lagen van de zelfde persoon met de Luisterkindwerker als tussenpersoon.

Dit neemt niet weg dat Luisterkind weldegelijk een therapeutische werking heeft, maar deze hangt voor 99% af van de persoon die de Luisterkind afstemming aanvraagt, en niet van de Luisterkind werker.

Tijdens de afstemming vraagt de Luisterkindwerker simpelweg in de energie wat er aan de hand is, wat de persoon nodig heeft en hoe het opgelost kan worden.

Een Luisterkindwerker streeft ernaar om alle informatie die binnenkomt op te schrijven, dus wordt in de afstemming altijd duidelijk wat de kern van het probleem is, of wat het deel van het probleem is waar op dat moment aandacht aan besteed mag worden. Daarbij staan er altijd tips in, over wat er gedaan mag worden voor verbetering.

Deze elementen zorgen er samen voor dat de Luisterkind afstemming een compleet geheel vormt die alle informatie bevat die de persoon op dat moment nodig heeft.

Dat maakt, dat meer dan één afstemming per keer niet nodig is.

 

Ondanks dat het bij Luisterkind lijkt, alsof het geheel enkel bestaat uit de geschreven afstemming, iemand die wel eens een afstemming heeft laten doen, zal beamen dat het meer om het lijf heeft.

 

Vóór de afstemming

Net als bij andere therapievormen, vereist het allereerst moed en daadkracht van de aanvrager om de eerste stap te zetten. Dit is al een therapeutisch proces op zich want om een transformatieproces op gang te zetten, mag je eerst toegeven naar jezelf dat er dingen zijn die anders mogen.

Bij Luisterkind word je bij de aanvraag ook nog eens uitgenodigd om je situatie op te schrijven en je vragen te formuleren. Door je vinger op de zere plek te leggen, krijg je ook duidelijker waar het probleem ligt en welke vragen nog onbeantwoord zijn.

 

Tijdens de afstemming

Luisterkind is voornamelijk een energetisch proces. Ik krijg bij ongeveer 60% van de aanvragen, vooral bij kleine kinderen, te horen dat er, al vóór het doen van de afstemming, positieve veranderingen te zien zijn in gedrag en / of gezondheid. Ik vind het nog moeilijk om te verklaren hoe en waarom dit gebeurt, maar het gebeurt, en dat is natuurlijk heel fijn.

Tijdens de afstemming luister ik naar de persoon op zielsniveau. Voor sommige mensen is het al een verademing om eindelijk eens echt gehoord te worden. Daarbij kijk ik met de persoon samen, in de energie, wat er gekeerd kan worden. Dat kan je zien als het energetisch reinigen en recht zetten van de energie, wat doorwerkt in alle systemen.

 

Na het ontvangen van de afstemming

Als de afstemming geschreven is, stuur ik deze op, onveranderd. De persoon krijgt alle informatie, wat vaak emotioneel is om te lezen en van alles los kan maken.

Vanaf dit punt ligt de verantwoordelijkheid bij de persoon zelf. In de afstemming staan tips. Als deze ook echt opgevolgd worden, dan kan zij of hij het optimale voordeel uit de afstemming halen. Het effect hangt dus af van tot in hoeverre de persoon bereid is om alle gegeven informatie toe te passen.

Daarbij raad ik ook altijd aan om de afstemming op verschillende momente terug te lezen. Omdat de Luisterkind afstemming op zo veel verschillende lagen door werkt en omdat er écht veel in staat, ook dingen die op verschillende manieren opgevat kunnen worden, is het teruglezen van de afstemming steeds een nieuwe ervaring, en vallen de puzzelstukjes steeds iets verder op hun plaats.

Om mensen te helpen ze in hun dagelijks leven te herinneren aan de afstemming, zodat ze hier ook echt mee bezig blijven, geef ik, als einige Luisterkindwerker, bij elke afstemming een cadeautje mee: een affirmatie, een kort zinnetje dat de essentie van de afstemming bevat. Deze kan uitgeprint en opgeplakt worden op plekken waar de persoon het vaak zal zien. Hieronder zie je enkele voorbeelden van deze affirmaties:

De afstemming is lang actueel en kan minimaal twee, maar meestal rond de zes maanden doorwerken. Ik kreeg laatst zelfs een email van een persoon waarop ik ruim een jaar geleden heb afgestemd, die me vertelde dat deze nog steeds zijn werking heeft.

Het lang doorwerken en de compleetheid van een Luisterkind afstemming maakt dat het in de regel niet nodig is, om meerdere sessies achter elkaar te doen.

Het kan natuurlijk zo zijn, dat een persoon na een tijdje besluit nog een afstemming aan te vragen omdat hij of zij voelt in een volgend stadium van zijn of haar proces te zijn beland, of nu graag licht wil schijnen op een ander thema.

Wat wel voorkomt, is dat ouders tegelijkertijd voor zichzelf én voor hun kind(eren) een aanvraag doen, of partners die, bijvoorbeeld in een relatiecrisis, allebei een afstemming aanvragen. Dit zijn het type mensen die inzien, dat als er een probleem is, dat alle betrokken partijen daar een rol in spelen, en kiezen ervoor om hun aandeel op een diepe laag te onderzoeken.

 

 

Heb je ook een brandende vraag? Voel je dan vrij hem te stellen!

[wpforms id=”112″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *