fbpx

Wat was je motivatie om Luisterkindwerker te worden?

Beste Miriam,

Naar aanleiding van de afstemmingen die je op mijn kinderen gedaan hebt, ben ik nieuwsgierig geworden naar Luisterkind en heb ik er 2 boeken over besteld vandaag.

Ik ben ook nieuwsgierig naar jouw ervaring en motivatie; doe je dit vanuit een therapie achtergrond of vanuit persoonlijke belangstelling? En heb je de opleiding bij Diana van Beaumont gevolgd?

M.

Hallo M,

Wat leuk dat je interesse gewekt is in Luisterkind! Luisterkindwerker is een heel bijzonder beroep en gooit een mens diep in zijn of haar gevoel en ware aard. Het gaat tegen door de maatschappij vastgelegde structuren in wat maakt dat het soms weerstand op kan roepen maar het overwinnen van weerstanden is juist het beste dat je kan overkomen om verder te kunnen in je leven en Luisterkind helpt hierbij.

Het werk doet heel veel met me, vooral dan de dingen die ik samen met de cliënt in de afstemmingen ervaar. Alles, echt alles is mogelijk en het is aan mij de taak om open en neutraal te blijven, te ontvangen en op te schrijven, niet meer en niet minder. De grootste boodschap van de opleiding tot Luisterkindwerker is denk ik wel:

Iedereen kan het, het is grotendeels een kwestie van vertrouwen in het eigen kunnen en dit ´kunnen´ verder ontwikkelen.

 

Dit ontwikkelen gebeurt vooral door het vertrouwen op wat je waarneemt. Veel mensen die Luisterkind aan het leren zijn, waaronder ikzelf toen ik nog in opleiding was, hebben de neiging om in te vullen. Het brein dat een probleem detecteert of iets interpreteert als probleem, en dan zegt: O, daar weet ik wel een oplossing voor. En dan te gaan schrijven vanuit het eigen perspectief en niet meer vanuit dat van de cliënt. Ik geloof zelf dat dit misschien wel de meest gemaakte fout is, niet alleen onder Luisterkind werkers maar ook in het dagelijks leven. Hoe makkelijk is het om te gaan handelen vanuit wat jij denkt dat goed is voor een ander, hoewel de ander hier misschien wel een hele andere mening over kan hebben?

Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer

Ik ben met de opleiding begonnen omdat het me enorm trok. Ik heb wel een therapeutische achtergrond. Ik heb Creatieve Therapie gestudeerd waar ik vooral mee heb gewerkt in de context van workshops voor vrouwen die graag meer zelfliefde willen ervaren. Toen ik eenmaal kennis had gemaakt met Luisterkind (doordat ik een Luisterkind afstemming voor mijn dochter heb laten doen) was het voor mij duidelijk: Ik moest en zou de opleiding doen. Sterker nog, ik woon in Spanje en ben 5 keer naar Nederland gevlogen met mijn kleintje op mijn arm om de opleidingsdagen – verspreid over een half jaar – bij te kunnen wonen.

Ik ben er heel blij mee dat ik hiervoor gekozen heb en zie nu, nu mijn ´Luisterkind-crisisen´ veel minder zijn, dat deze methode echt heel waardevol is en mensen kan helpen positieve veranderingen in hun leven aan te brengen en dus niet alleen ´leuk is om te lezen´. Heel vaak werkt het als een begin van een proces die ik daarna in sommige gevallen mooi mag begeleiden, gebruik makend van creatief therapeutische technieken en andere coaching tools.

 

Luisterkind kind volwassenen jongeren baby beperking miriam herweyer

En voor mijzelf is de opleiding en het werken met Luisterkind van waarde omdat ik veel meer heb geleerd om op mezelf en mijn eigen gevoel / intuïtie te vertrouwen wat ik nu niet alleen op mijn eigen dochter en partner en verdere omgeving toe kan passen, maar ook op mezelf. Ik weet veel beter wat ik ECHT voel en wat ik ECHT wil. Sinds Luisterkind heeft mijn leven veel meer richting gekregen.

Als antwoord op je laatste vraag: heb je je opleiding bij Diana van Beaumont gevolgd? Nee, Diana van Beaumont (de grondlegster van Luisterkind, geeft inmiddels geen cursussen meer. Hier heeft ze een team van ongeveer 5 goed opgeleide trainers voor. In feite is het geen cursus maar een opleiding, erkend door het CRKBO wat maakt dat Luisterkind een officieel tintje heeft en daardoor zelfs door de hele sceptische mens makkelijker serieus genomen kan worden.

Ik hoop je vragen voldoende te hebben beantwoord. 

Licht en Liefde, Miriam.

 

Heb je ook een vraag? Voel je dan vrij die hier te stellen!

[wpforms id=”112″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *